Δυσοίωνη πρόβλεψη Τζανάκη: Πάνω από 9.000 κρούσματα την Τετάρτη αν γίνουν τα προβλεπόμενα τεστ

Δυσοίωνη πρόβλεψη Τζανάκη: Πάνω από 9.000 κρούσματα την Τετάρτη αν γίνουν τα προβλεπόμενα τεστ

Για αύξηση των κρουσμάτων που θα αρχίσει να διαφαίνεται τα επόμενα 24ωρα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ η επιπλέον πίεση στο σύστημα θα έρθει μετά τις 10 Ιανουαρίου, όπως είπε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1.

«Λόγω των ημερών, έχουμε αλλαγές στο testing, τα νούμερα δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Εικάζω ότι δεν θα είναι η Τρίτη η ημέρα που θα δούμε τα πολλά κρούσματα, αλλά η Τετάρτη, με τις αλλαγές και τις αργίες μπορεί να καθυστερήσουμε», είπε ο κ. Τζανάκης, για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «αν γίνουν περίπου 600.000 τεστ, υπολογίζω ότι θα έχουμε περισσότερα από 9.000 κρούσματα».

«Βλέπουμε καθυστέρηση στην έλευση της Όμικρον, δεν ακολουθούμε ακριβώς τα χρονοδιαγράμματα που ακολουθούν άλλες χώρες (ήδη Ολλανδία και Δανία έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους, το ίδιο βλέπουμε τώρα σε Βρετανία και Γαλλία). Στη χώρα μας δεν έχει έρθει ακόμα η κορύφωση, καθυστερούμε, υπάρχουν 2-3 λόγοι. Παρατηρούμε ωστόσο τις τελευταίες 2 εβδομάδες σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων ανά 10 ημέρες … Το σύστημα Υγείας θα αρχίσει να πιέζεται μετά τις 10-15 Ιανουαρίου, ως τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μειώσεις σε νοσηλευόμενους, διασωληνωμένους και θανάτους. Υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση σε αυτά τα γεγονότα… τότε θα μπορέσουμε να εκφέρουμε γνώμη για το πόσο βαριά νόσηση προκαλεί η Όμικρον».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter