Εικόνες ντροπής στη Νέα Σμύρνη – Βάζουν παιδιά σε τάξεις από ξύλινα πάνελ

Εικόνες ντροπής στη Νέα Σμύρνη – Βάζουν παιδιά σε τάξεις από ξύλινα πάνελ
Πηγή: 902.gr

Σε προκατασκευασμένες αίθουσες που δεν είναι ακόμα έτοιμες ξεκινά η δίχρονη προσχολική αγωγή στη Νέα Σμύρνη. Με ξύλινα πάνελ γίνεται χωρισμός του αμφιθεάτρου του ΕΠΑΛ σε τέσσερα ισομερή τμήματα που «βαφτίζονται» αίθουσες νηπιαγωγείου και θα στοιβαχτούν εκεί πάνω από 80 παιδιά, σύμφωνα με τον 902.gr.

Αυτές είναι οι «λύσεις» που επέλεξε η Δημοτική Αρχή για τα νήπια των παραρτημάτων των νηπιαγωγείων εκεί που ούτε και τα κοντέινερ για τα οποία προορίζονταν δεν είναι έτοιμα (8ο, 3ο και 6ο νηπιαγωγείο). Δίπλα είναι τα παραρτήματα του 7ου νηπιαγωγείου που επίσης θα στεγάζονται σε πρώην εργαστηριακές και αποθηκευτικές αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Αυτό σημαίνει πως πάνω από 140 παιδάκια θα προαυλίζονται προσωρινά όπως διατείνεται η Δημοτική Αρχή σε έναν ακατάλληλο εξωτερικό χώρο λόγω διαστάσεων και προβλημάτων, ενώ για όλα αυτά τα παιδάκια προβλέπονται επίσης μία τουαλέτα με τέσσερις λεκάνες και δύο νιπτήρες.

Να σημειωθεί πως όλες οι αίθουσες είναι χωρίς εξοπλισμό και είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμες μέχρι τη Δευτέρα, ενώ δεν υπάρχει σκέψη χώρου για να κυκλοφορούν τα μικρά νήπια εκτός αυτών των αιθουσών πόσο μάλλον χώρος για σίτιση και ξεκούραση.

Επιπλέον υπό αυτές τις συνθήκες προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο μπορούν να τηρηθούν τα οποιαδήποτε πρωτόκολλα σε αυτές τις συνθήκες όσο φιλότιμη προσπάθεια και να κάνουν παιδιά 4 και 5 ετών με τις μάσκες τους και οι νηπιαγωγοί των τμημάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter