Εικονική πραγματικότητα από Δένδια για το επιτελικό χάος στη Νέα Αγχίαλο

Εικονική πραγματικότητα από Δένδια για το επιτελικό χάος στη Νέα Αγχίαλο

Πλασματική εικόνα πως όλα είναι υπό έλεγχο, επιχείρησε να παρουσιάσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής μετά το επιτελικό χάος που επικράτησε στη Νέα Αγχίαλο την Πέμπτη, όταν η φωτιά έφτασε στις αποθήκες της πολεμικής αεροπορίας με αποτέλεσμα να εκρήγνυνται πυρομαχικά προκαλώντας τρόμο στους πολίτες.

«Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» ανέφερε συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό της πυρκαγιάς στην Αγχίαλο σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Καραβά της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη εκδόθηκε η απόφαση διενέργειας της από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης στο ευρύ πλαίσιο. Ζήτησα τον έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων, όλων των μονάδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω. Η ασφάλεια του προσωπικού των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, για την παρούσα κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους».

Σκηνές… Αποκάλυψης στη Νέα Αγχιάλο

Την ίδια στιγμή, εφιαλτικές καταστάσεις ζει η χώρα εδώ και 12 ημέρες καθώς τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται ανεξέλεγκτα, κυρίως στη Μαγνησία, ενώ μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι σε Ρόδο και Κέρκυρα. Ωστόσο, ασύλληπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Νέα Αγχίαλο όπου το πύρινο μέτωπο κατέκαψε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, αναδεικνύοντας την έλλειψη οργάνωσης και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού για την προστασία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Οι συνεχείς εκρήξεις προκάλεσαν τρόμο στους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι εκκένωσαν δια θαλάσσης και οδικώς προς τον Βόλο.

Το… σκηνικό πολέμου, με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις οδήγησε στο να δοθεί εντολή από την ΕΛΑΣ για εκκένωση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων υπό τον φόβο μεγάλου ωστικού κύματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter