Είναι πολλά τα φέρετρα για να πιστεύεις ότι η λύση είναι τα φέρετρα

Είναι πολλά τα φέρετρα για να πιστεύεις ότι η λύση είναι τα φέρετρα

Αφήνω όσα φρικιαστικά συμβαίνουν στη Γάζα για μια άλλη ανάλυση. Σε διπλωματικό επίπεδο, οι ΗΠΑ δείχνουν να μην αποδέχονται ως τώρα, την επίμονη επιχειρηματολογία του Νετανιάχου,ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ,οργανώθηκε με τη συμβολή του Ιράν.

Το Ιράν πραγματικά ενισχύει τη Χαμάς οικονομικά, όπως άλλωστε κάνουν οι ΗΠΑ και άλλες κρατικές οντότητες με παραστρατιωτικές και θρησκευτικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, μέσα από τις οποίες προωθούν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Οι ΗΠΑ ζητούν απτές αποδείξεις από το Ισραήλ για την εμπλοκή του Ιράν στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όχι μόνο γιατί η αποδοχή της συμμετοχής του παράγοντα Ιράν ανοίγει τον δρόμο προς την κόλαση ή όπως αλλιώς λέγεται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι ΗΠΑ προφανώς γνωρίζουν ότι ο Νετανιάχου προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του και την πολιτική του μέσα από το αφήγημα ότι μια τέτοια επιχείρηση απαιτούσε τη συμμετοχή μιας σατανικής υπερδύναμης όπως η χώρα των Αγιατολάχ. Ο ακροδεξιός Νετανιάχου δεν μπορεί και δεν πρόκειται να κάνει την παραδοχή , ότι η λογική της έντασης στο Παλαιστινιακό, ο αυταρχισμός που υιοθετεί εντός και εκτός του Ισραήλ με το επιχείρημα της ασφάλειας, ακυρώνονται από μια ομάδα ξυπόλυτων της Χαμάς που εισέβαλαν, παρέμειναν για μια μέρα στις σιδερόφραχτες περιοχές και έφυγαν αφήνοντας πίσω μνήμες από ένα νέο Γιόμ Κιπούρ.

Το δόγμα ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να δράσει όπως θέλει αν θεωρεί ότι έτσι εξασφαλίζει την ασφάλειά του, με βάση το οποίο συντηρήθηκε ο παραλογισμός της βίας έναντι της διπλωματικής λύσης, ενώ εμφανιζόταν ως η εγγύηση για την ύπαρξή του, τώρα μοιάζει προβληματικό. Δεν υπάρχει ούτε ασφάλεια, ούτε εγγύηση για το μέλλον. Εκτός αν το Ισραήλ επιλέξει να επεκτείνει το δόγμα του και να εξοντώσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Τα τερατώδη ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, οι αλγόριθμοι παρακολούθησης, το πολιτικό υπόβαθρο που τα συντηρεί, αποδεικνύονται ανίσχυρα μπροστά στον ανθρώπινο παράγοντα. Και απ ο,τι φαίνεται αρκεί να αποτύχουν μια φορά για να είναι αποτυχημένα. Μαζί και οι λογικές της βίας. Νετανιάχου και Χαμάς , είναι οι δυο σκανδάλες στο ίδιο όπλο. Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Οι Παλαιστίνιοι δεν γίνεται να ζουν φυλακισμένοι και να δολοφονούνται μέσα στη χώρα τους. Οι Ισραηλινοί δεν γίνεται να ζουν με ανασφάλεια, με τον εφιάλτη από τα μελλοντικά διαμελισμένα τους παιδιά. Το ιερό τέρας του ατσαλένιου απο-φασιστικού κράτους, καταβροχθίζει ανθρώπους. Είναι πολλά τα φέρετρα για να πιστεύεις ότι η λύση βρίσκεται στα φέρετρα.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει και το… manual της εξωτερικής πολιτικής

Αποκάλυψη Al-Monitor: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για την επίθεση

Μέση Ανατολή: 300.000 Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στη Γάζα – Η Χαμάς καλεί σε γενική κινητοποίηση (Photos-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter