Εκατομμύρια δολάρια επενδύουν υπερπλούσιοι στους… αντι-Ολυμπιακούς αγώνες στους οποίους θα επιτρέπονται τα αναβολικά

Εκατομμύρια δολάρια επενδύουν υπερπλούσιοι στους… αντι-Ολυμπιακούς αγώνες στους οποίους θα επιτρέπονται τα αναβολικά

Το μακρινό πλέον 2004, τέτοια εποχή, στους δρόμους της Αθήνας -όπου γίνονταν πυρετώδεις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- ένα από τα συνθήματα που φωνάζονταν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ήταν το περίφημο «Μίζες, τσιμέντο και αναβολικά- Αυτά είναι τα ιδεώδη τα Ολυμπιακά».

Ποιος θα τα περίμενε ότι 20 χρόνια μετά, μεγιστάνες του πλούτου και venture capitalists, σαν τον ιδρυτή του Pay Pal, Πίτερ Τίελ, τον πρόεδρο του Ομίλου Επενδύσεων Apeiron, Κρίστιαν Ανγκεμάγιερ και τον επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας του Coinbase, Μπαλάτζι Σρινιβασάν, θα θεωρούσαν καλή ιδέα την κριτική προς τους Ολυμπιακούς και θα επένδυαν στην διοργάνωση… «Ολυμπιακών» με ντόπα! Στόχος της πρωτοβουλίας «Enhanced Games» (που διατείνεται ότι είναι και κίνημα), ελληνιστί «Ενισχυμένοι Αγώνες» που την συνέλαβε ο Αυστραλός δικηγόρος Άρον Ντι Σόουζα, είναι να διοργανωθούν αγώνες μεταξύ αθλητών που δεν θα υποβάλλονται σε τεστ για αναβολικά.

Η λογική είναι ότι μέσω των αγώνων, πέρα από το σίγουρο υπερ-θέαμα που θα προσφέρουν οι επιδόσεις των διαγωνιζομένων εξαιτίας των στεροειδών (ή όποιων άλλων ουσιών), θα μπορέσουν να γίνουν και δοκιμές σε ουσίες που στους κανονικούς αγώνες απαγορεύονται, αλλά μέσα σε ένα «ασφαλές περιβάλλον». Οι προαναφερθέντες venture capitalists (όπως ονομάζονται επενδυτές που δίνουν κεφάλαια για να υλοποιηθούν πρότζεκτ που μέχρι πρότινος ήταν παντελώς ανύπαρκτα), μαζί με αρκετούς άλλους συμμετείχαν στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας του Ντι Σόουζα (που συγκέντρωσε αρκετά εκατομμύρια, σύμφωνα με ΔΤ της εταιρείας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να υλοποιηθεί κάποια στιγμή το πρότζεκτ.

Οπότε πλέον γεννάται το ερώτημα, τι μπορούμε να περιμένουμε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του… κινήματος, όσοι το στηρίζουν πιστεύουν ότι ο «ενισχυμένο» αθλητισμός, στην ουσία το μόνο που κάνει είναι να αναδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουν ότι τα αναβολικά ή ουσίες που ενισχύουν την απόδοση χρησιμοποιούνται ευρέως στον υποτιθέμενο «καθαρό» αθλητισμό. Οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας μάλιστα καλούν τους αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν να λάβουν μόνοι τους τις αποφάσεις σχετικά με το πώς θέλουν να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους και το κίνητρο για να πετύχουν ρεκόρ και να κερδίσουν, δεν είναι άλλο από το… χρήμα.

Μάλιστα ο Ντι Σόουζα και η ομάδα του, καλεί ήδη αθλητές να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία και να κάνουν «coming out» (ορολογία για την αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας κάποιου) ως «enhanced» αθλητές. Στην ουσία δηλαδή καλεί αθλητές να παραδεχθούν την χρήση αναβολικών και να περάσουν στο απέναντι «στρατόπεδο». Στην «ομάδα» των στελεχών της εταιρείας δε υπάρχουν ήδη και πρώην αθλητές (εκ των οποίων και τέσσερις Ολυμπιονίκες), που αποτελούν την ομάδα συμβούλων για θέματα αθλητών. Στην ιστοσελίδα τους υποστηρίζουν ότι περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες ή άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν στα μέσα του 2024.

Διαβάστε επίσης: Παράνομη η «διοίκηση Δένδια» στην ΕΑΒ;

Αποκάλυψη: «Κατηγορώ» για πέντε στρατηγούς για την αποστολή θανάτου στη Λιβύη – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Συγκλονισμένοι όσοι γνώριζαν το μουσικό Νικόλα Ντάβα: «Είναι άδικο που έφυγε έτσι»

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter