Εκκενώσεις ο…Κυριάκος

Εκκενώσεις ο…Κυριάκος

H φωτιά στη Βαρυμπόμπη αναζωπυρώθηκε και απειλεί Αδάμες, Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η φωτιά μετατράπηκε και πάλι σε εφιάλτη παρότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή. Τα μέσα κατάσβεσης, κυρίως από αέρος δεν επαρκούν και παρότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται πως είναι ακριβείς οι πληροφορίες που θέλουν τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών καθηλωμένο στο έδαφος με βλάβες.

Τελικώς ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε κανέναν Συνολάκη για να σβήσει τη φωτιά σε μερικά λεφτά, όπως θα έκανε στο Μάτι και φτάσαμε στο σημείο να καίγεται η χώρα επί μέρες από άκρη σε άκρη. Ο κύριος Συνολάκης ήταν ένα συνολάκι προπαγάνδας και πολιτικής εκμετάλλευσης. Επιβραβεύτηκε και αυτός από τον πρωθυπουργός με ένα διορισμό στην Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή ή κάπως έτσι.

Όπου κατακαίει η φωτιά, η κυβέρνηση περιορίζεται σε εκκενώσεις. Είτε απαιτούνται είτε όχι, η κυβέρνηση εκκενώνει, αφενός για να δείξει πως δραστηριοποιείται για κάτι που είναι πολύ σοβαρό (σώζει ζωές) αφετέρου για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το αφήγημα πως δεν συνέβη το χειρότερο. Και ποιο είναι το χειρότερο; Να καούν άνθρωποι. Άρα πέτυχε η κυβέρνηση.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί και μαζί σπίτια, ζώα και περιουσίες. Αλλά η κυβέρνηση πέτυχε γιατί εκκενώνει περιοχές. Άλλωστε αν ρίξετε μια ματιά στο πολυδιαφημισμένο σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει κανένα πραγματικό μέτρο πυροπροστασίας. Μόνο εκκενώσεις. Και φυσικά φέτος υπάρχει ένα τεράστιο ποσό , το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ, για την ενοικίαση πυροσβεστικών αεροσκαφών. Οι κακές γλώσσες λένε πως κάποιοι κονόμησαν για την «κατάσβεση» που δεν αποδεικνύεται και πολύ αποτελεσματική.

Τώρα όταν κάποιος εντοπίζει την κυβερνητική αχ(ρ)ηστία και το λάκκο που έχει η φάβα, τότε το επιχείρημα είναι πως «ναι αλλά στο Μάτι υπήρξαν 100 νεκροί». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού χρησιμοποίησε το Μάτι , μια αναπόφευκτη ίσως καταστροφή, για να ανέβει στην εξουσία, συνεχίζει μετρώντας την επιτυχία με πτώματα. Μια ασφαλής λύση θα ήταν ίσως, να εκκενωθεί τη χώρα. Από τη Φαμίλια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter