Έκκληση από το Μνημείο του Άουσβιτς για δωρεές μετά το πλήγμα που υπέστη λόγω κορονοϊού

Έκκληση από το Μνημείο του Άουσβιτς για δωρεές μετά το πλήγμα που υπέστη λόγω κορονοϊού

Το Μνημείο του Άουσβιτς κάνει έκκληση για δωρεές, καθώς αναγκάσθηκε να κλείσει τις πύλες του για τους επισκέπτες ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, θέτοντας σε επισφαλή θέση την οικονομική του κατάσταση.

Το Μνημείο διατηρείται στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς, που οργανώθηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα στα κατεχόμενα πολωνικά εδάφη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήσαν Εβραίοι, έχασαν τη ζωή τους στους θαλάμους αερίων στο στρατόπεδο ή από την πείνα, το κρύο και τις ασθένειες.

Το Μνημείο παρέμεινε κλειστό για τους επισκέπτες από τις 12 Μαρτίου. Πέρυσι το είχαν επισκεφθεί περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι και οι διαχειριστές του ελπίζουν να ανοίξει ξανά στις αρχές Ιουλίου.

“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε τα προηγούμενα επιτεύγματά μας ή να επιβραδύνουμε τη δουλειά μας για να διατηρούμε και να οικοδομούμε τη θύμηση, που αποτελεί τη μόνη θεραπεία για τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε στη δήλωσή του ο διευθυντής του μουσείου Πιοτρ Τσιβίνσκι.

Το Μνημείο ανακοίνωσε πως χρειάζεται πλέον δωρεές προκειμένου να συνεχίσει τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά του προγράμματα, αφότου «κατέρρευσε» ο προϋπολογισμός του 2020. Το 2019 είχε συνολικό προϋπολογισμό 113,9 εκατομμυρίων ζλότι (28,90 εκατομμύρια δολάρια).

Η συντήρηση του στρατοπέδου -κολαστηρίου δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο, ανακοίνωσε το Μνημείο του Άουσβιτς, καθώς αυτή η εργασία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Άουσβιτς-Μπίρκεναου, του οποίου οικονομική υποστήριξη για το 2020 έχει διπλασιασθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter