Εκκλησία: «Αιχμές» του Θάνου Πλεύρη προς την Σακελλαροπούλου – Οργιώδες παρασκήνιο

Εκκλησία: «Αιχμές» του Θάνου Πλεύρη προς την Σακελλαροπούλου – Οργιώδες παρασκήνιο

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εορταστεί η «Κυριακή της Ορθοδοξίας» στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη της Αθήνας, όπως γινόταν από το τέλος της κατοχής και μετά, έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, με το παρασκήνιο να είναι πολύ πυκνό. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από την Ιερά Σύνοδο, ώστε να αποκλειστεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία από την πολύ σημαντική θρησκευτική γιορτή.

Πλεύρης: «Κυρίαρχη άποψη της εκκλησίας»

Ο Θάνος Πλεύρης εάν και μπορεί όπως είπε να διαφωνεί με κάποιες αποφάσεις της εκκλησίας, ανέφερε σε εκπομπή του Action24 ότι «είναι μία κυρίαρχη άποψη της εκκλησίας. Σίγουρα είναι μία απόφαση που στενοχωρεί την πολιτική ηγεσία. Δεν είναι ευχάριστο σε ένα τέτοιο θέμα να μη υπάρχει η πολιτική ηγεσία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι μία απόφαση που είναι στα πλαίσια των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων της. Πως θα εορταστεί η Κυριακή της ορθοδοξίας. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που κρίνει ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θέλει να το κάνει με αυτόν τον τρόπο. Η Εκκλησία θεωρεί ότι το ζήτημα με τα ομόφυλα ζευγάρια έχει τόσο βαρύτητα που αποφάσισε να δείξει μία ευρύτερη δυσαρέσκεια».

«Έδωσε δικαιώματα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε έντονες αιχμές και για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με την παρουσία της το βράδυ της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, σε wine bar με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει ένας ευρύτερος προβληματισμός, ότι σε ένα θέμα που μπορεί να έχει ο καθένας ότι θέση έχει, υπάρχει μία συμφωνία, ότι οριζόντια (το νομοσχέδιο) δημιούργησε μία ένταση στην κοινωνία, ότι καλό είναι μετά την ολοκλήρωσή του πρέπει να αποκλιμακώνεται αυτή η ένταση και να μη δίνεται κανένα δικαίωμα. Ωστόσο εγώ σεβόμενος τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα ήθελαν περαιτέρω  να σχολιάσω αυτή τη στάση».

Σημειώνεται ότι η ενόχληση στο Μαξίμου είναι τεράστια, καθώς η στάση της Εκκλησίας θα επηρεάσει την εκλογική συμπεριφορά πολλών πιστών. Άλλωστε ένας μεγάλος πονοκέφαλος στο Μαξίμου είναι η διαρροή ψηφοφόρων σε κόμματα δεξιότερά της. Επίσης, τονίζεται ότι στη Ιερά Σύνοδο πριν την ομόφωνη απόφαση που βγήκε στη δημοσιότητα, υπήρχε κατά την διάρκεια της συζήτησης έντονη διαφωνία, για το κατά πόσο η εκκλησία θα έπρεπε να κλιμακώσει στη σύγκρουση με την Πολιτεία. Πάντως το βάθος της σύγκρουσης θα φανεί την 25 Μαρτίου, στις εκδηλώσεις της εθνικής γιορτής.

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ιερός πόλεμος: «Τους κάλεσα σε γεύμα», απαντάει η Σακελλαροπούλου για τους Ιεράρχες

Νεοδημοκράτες βουλευτές κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ μέσω Βελόπουλου;

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης απαντά στον Μητροπολίτη Κέρκυρας: Οι εκκλησίες ανήκουν στο λαό και τον θεό, όχι στο ιερατείο (Video)

Γάμος ομοφύλων: Τη στάση της Εκκλησίας σχολιάζει ελβετική εφημερίδα – «Ακόμη και αν οι επίσκοποι αφρίζουν…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter