Εκλογές 2023: «Ώρα για νέα ανατροπή» το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη από την Αθήνα

Εκλογές 2023: «Ώρα για νέα ανατροπή» το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη από την Αθήνα

« Ώρα για νέα ανατροπή. Ως εδώ η σήψη. Ώρα για πρώτη φορά ρήξη» ήταν το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη, στην κεντρική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Αθήνα.

«Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την ανάδυση της Νέας Μεγάλης Αγωνιστικής Αριστεράς που θα αφήσει τους πάντες με ανοικτά στόματα μετά τις εκλογές αυτής της Κυριακής ή, για την ακρίβεια, μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου – όταν πια το Μνημονιακό Τόξο θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις εσωτερικές του έριδες και να σχηματίσει άλλη μια Μνημονιακή Κυβέρνηση, πριν φέρει τα νέα μέτρα που θα τους επιβάλει η τρόικα», είπε μεταξύ άλλων απ’ την πλατεία Κοτζιά.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη με αφορμή δε το ατόπημα Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε πως «είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με κάποιο συνδυασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται μέτρα».

«Ποιο ήταν νομίζετε το έγκλημα του κ. Κατρούγκαλου; Ξεστόμισε αυτό που ξέρουν όλοι οι μνημονιακοί αλλά που το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό προ των εκλογών», σχολίασε.

«Κράτος, ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικός τομέας βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στη μαύρη τρύπα της πτώχευσης. Αυτή είναι η μοίρα όποιας κυβέρνησης τιμά και αποδέχεται το Μνημονιακό Πλαίσιο. Εμείς ούτε το τιμάμε ούτε και το αποδεχόμαστε», είπε.

Ο ίδιος μίλησε για μια «ανυπάκουη, ανυπότακτη, ανιδιοτελή Μεγάλη Αριστερά» που «αναδύεται τώρα, λίγο-λίγο αλλά γοργά, καθώς όλο και πιο πολύς κόσμος, ιδίως η Νεολαία, αγκαλιάζουν το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» και εμπνέονται από το καλά δουλεμένο, τεχνοκρατικά άρτιο και πολιτικά ανατρεπτικό Κυβερνητικό Πρόγραμμά μας – ένα πρόγραμμα το οποίο οικοδομούμε υπομονετικά, προσεκτικά, επιστημονικά πριν ακόμα ιδρυθεί το ΜέΡΑ25, από τις ηρωικές μέρες του DiEM25 λίγο μετά το Δημοψήφισμα».

Κάνοντας αναφορά στο ξεκίνημα του ΜέΡΑ25 τόνισε πως «το κεράκι που κάναμε κερί γίνεται σήμερα λαμπάδα επειδή ανοίξαμε τις πόρτες, τις αγκαλιές και τις ψυχές του ΜέΡΑ25 σε ανένταχτους της Αριστεράς, σε Κινήματα του Νέου Φεμινισμού, του Νέου Συνδικαλισμού, της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, σε νεολαιίστικες οργανώσεις όπως η ΑΡΑΣ, και βέβαια στις συντρόφισσες και τους συντρόφους της Λαϊκής Ενότητας – μια σύγκλιση που από μόνη της δείχνει το δρόμο προς την ενότητα της Αριστεράς».

Ο κ. Βαρουφάκης κατέληξε λέγοντας πως η ενότητα της Αριστεράς «απαιτεί, από τη μία, να μην έχεις ξεπουληθεί για μια καρέκλα, να μην έχεις καταντήσει συμβιβασμένος. Και, από την άλλη, να ξεπερνάς πικρίες και εγωισμούς εστιάζοντας μακριά από την πάρτη σου, από τον εαυτούλη σου». «Αυτή είναι η θεμέλιος λίθος του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», τόνισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter