Εκλογές στην Ισπανία: Κοινή κάθοδο για Unidas Podemos και Sumar στις βουλευτικές εκλογές

Εκλογές στην Ισπανία: Κοινή κάθοδο για Unidas Podemos και Sumar στις βουλευτικές εκλογές

Την απόφαση των Unidas Podemos για κοινή κάθοδο στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το νεοπαγές αριστερό κόμμα Sumar της υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ στη μάχη της 23ης Ιουλίου στην Ισπανία ανακοίνωσε  η Ιόνε Μπελάρα, γενική γραμματέας των πρώτων.

Αδιευκρίνιστο παραμένει πάντως αν οι Podemos δέχτηκαν ή απέρριψαν το βέτο, που έχει θέσει η άλλη πλευρά ενάντια στην υποψηφιότητα της αναπληρώτριας υπουργού Ισότητας Ιρένε Μοντέρο και η οποία θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του μέχρι τώρα συγκυβερνώντος κόμματος.

Είχε προηγηθεί ένα εξπρές διαδικτυακό δημοψήφισμα, όπου το 93% των μελών του Podemos έδωσαν την Παρασκευή στην ηγεσία του αριστερού κόμματος το πράσινο φως για να αποφασίσει σχετικά με την πιθανή συνεργασία με το  Sumar. Το ερώτημα που διατυπώθηκε συγκεκριμένα ήταν: «Δέχεστε ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο των Podemos, ακολουθώντας τα κριτήρια ενότητας που έθεσε το Κρατικό Πολιτικό Συμβούλιο, πρέπει να διαπραγματευτεί με το Sumar και, εάν χρειαστεί, να συμφωνήσει σε μια εκλογική συμμαχία μεταξύ των δύο κομμάτων;».

Πηγή: Euronews, BBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter