«Έκρηξη» Ραγκούση στη Βουλή: «Δεν υπάρχει πιο βρώμικη κυβέρνηση από τη δική σας»

«Έκρηξη» Ραγκούση στη Βουλή: «Δεν υπάρχει πιο βρώμικη κυβέρνηση από τη δική σας»
Φωτογραφία Αρχείου

Έξαλλος ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης με τη σκανδαλώδη τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία -σύμφωνα με όσα είπε από το βήμα της Βουλής- δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις 5 εκατ. ευρώ και, μάλιστα, χωρίς καμία υποχρέωση δημοσίευσης των πράξεων αυτών στη «Διαύγεια».

«Κύριε Αυγενάκη, ειλικρινά σας το λέω, δεν πρέπει να υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο λέξεις για να περιγράψουν αυτήν την αθλιότητα και αυτή τη χυδαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισήμανε πως η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού «δημιουργεί το πιο βρώμικο πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης που μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους».

«Νομιμοποιείτε το οικονομικό έγκλημα»

Και πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος: «Έρχεστε εδώ, με το άρθρο 7 της συγκεκριμένης τροπολογίας, να νομιμοποιήσετε το οικονομικό έγκλημα και το οικονομικό κακούργημα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Και δεν ντρέπεστε καθόλου να το ντύνετε με αυτά τα δήθεν όμορφα λόγια…».

«Κύριε Αυγενάκη», συνέχισε ο κ. Ραγκούσης, «αν αύριο το πρωί υπάρχει διοίκηση στο ελληνικό δημόσιο, σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, που θα προβεί σε απευθείας αναθέσεις 5 εκατ. ευρω, θα πάει φυλακή; Και για πόσα χρόνια κ. Τσιάρα με βάση τον ποινικό κώδικα; Δέκα ή 15 χρόνια;».

Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη επείγοντος που να δικαιολογεί την εν λόγω τροπολογία, καθώς δεν είναι προγραμματισμένη κάποια αθλητική διοργάνωση που η χώρα μας πρέπει να «προλάβει». «Ε, δεν υπάρχει πιο βρώμικη κυβέρνηση από τη δική σας» συμπέρανε, εξηγώντας πως ο κ. Αυγενάκης κρύβει την εν λόγω διάταξη πίσω από την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στα μέλη της πλειοψηφίας, καλώντας τα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Κι εσείς κύριοι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας. Νομιμοποιείτε και καθιερώνετε τη δυνατότητα διοικήσεων μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεων 5 εκατ. ευρώ σε ¨κολλητούς¨» στηλίτευσε και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρομιά από αυτήν που νομιμοποιείτε σήμερα».

Η μπάλα στην κερκίδα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κ. Ραγκούση, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αποδίδοντας την αιτία της συγκεκριμένης ρύθμισης στην ανάγκη να μην προκύψουν καθυστερήσεις στην αποχώρηση των λοιπών αθλημάτων από το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

«Δεν θα ακολουθήσω τον βούρκο του συναδέλφου» ανέφερε, ενώ ισχυρίστηκε πως ο πολιτικός του αντίπαλος αντέδρασε με αυτόν τον έντονο τρόπο επειδή η κυβέρνηση λύνει ζητήματα που λίμναζαν και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, παρέθεσε τις ανακοινώσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής, της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Ομοσπονδίας Cheerleading για να παρουσιάσει την εικόνα της σύμπνοιας με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Διαβάστε την τροπολογία ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter