Εκτός τόπου και χρόνου ο Μαρκόπουλος: «Γουρλίδικη η Εξεταστική» για το έγκλημα των Τεμπών

Εκτός τόπου και χρόνου ο Μαρκόπουλος: «Γουρλίδικη η Εξεταστική» για το έγκλημα των Τεμπών

Χωρίς να αντιλαμβάνεται τον ευαίσθητο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία όπως η Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποκάλεσε «γουρλίδικη» την Εξεταστική διότι δύο πρώην μέλη της υπουργοποιήθηκαν.

«Να κάνουμε και λίγο χιούμορ…» είπε εισαγωγικά και συμπλήρωσε: «Η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη! Δύο πολύ καλοί και άξιοι συνάδελφοι μας, ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και η κ. Ιωάννα Λυτρίβη, υπουργοποιήθηκαν».

Ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος χρησιμοποίησε το βήμα του προέδρου για να αποδομήσει και να καταστήσει αναξιόπιστους τους μάρτυρες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την έρευνα επί της σύμβασης 717, όχι μόνο βρίσκει πολιτικά αποδεκτό να κάνει χιούμορ σε μια διαδικασία που καλείται να διερευνήσει μία πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, αλλά την περιγράφει εμμέσως και ως βατήρα πολιτικής ανέλιξης που οδηγεί σε υπουργικούς θώκους.

Με δεδομένο ότι ήταν πλούσιο το πολιτικό παρασκήνιο πριν ο ίδιος αναλάβει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, τα λόγια ενδεχομένως να εξηγούν γιατί -κατά τις πληροφορίες- επέμενε με μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση στην Εξεταστική.

Τα λόγια του βουλευτή Β΄ Πειραιά προκάλεσαν την αντίδραση του συγγενούς θύματος, Βαγγέλη Βλάχου, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter: «Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη είναι “γουρλίδικη”. Να φέρουν κέρασμα οι δύο νέοι υπουργοί, 57 κορνέδες».

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Βρώμικο παιχνίδι της ΝΔ την ώρα που οι συγγενείς θυμάτων αγωνιούν

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι η ΝΔ για να «καθαρίσει» τον Καραμανλή – Στο στόχαστρο και η ευρωπαία εισαγγελέας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter