Ελλάδα – Λετονία: Η Εθνική προβλημάτισε και έπεσε αμαχητί

Ελλάδα – Λετονία: Η Εθνική προβλημάτισε και έπεσε αμαχητί

Σχεδόν αμαχητί έπεσε η «υπηρεσιακή» Εθνική Ανδρών στον αγώνα με τη Λετονία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022, στο ουδέτερο Σεράγιεβο: 66-77, ημίχρονο 30-42. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της στον θεσμό.

Το καλό ξεκίνημα (21-14) έμεινε ανεκμετάλλευτο, αφού οι Λετονοί κυριάρχησαν στα επιθετικά ριμπάουντ, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και «βομβάρδισαν» την Εθνική μας από το τρίποντο, αυξάνοντας τη διαφορά μέχρι και το +20 (38-58).

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελλιπέστατης ελληνικής ομάδας με 15 πόντους, ενώ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πέτυχε 10 και οι Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης από 9. Έπαιξαν και οι Γ. Αγραβάνης 6, Κατσίβελης 4, Αθηναίου 6, Σκορδίλης 2, Καββαδάς 3, Μάντζαρης 2, Τσαϊρέλης, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Φλιώνης. Οι Λάκσα (19), Μέγιερις (14) ξεχώρισαν από τη Λεττονία.

Η Εθνική, που βρίσκεται από τη Δευτέρα στη «φούσκα» του Σεράγεβο, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της με τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στη Βουλγαρία, την οποία είχε νικήσει τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο. To ρεκόρ της είναι πλέον 2-1, αλλά προκρίνονται στα τελικά τρεις από τις τέσσερις ομάδες κάθε Ομίλου, στον οποίο περιλαμβάνεται και Βοσνία.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εθνική μας δεν έχουν κληθεί σε αυτή τη φάση παίκτες ομάδων της Εuroleague ούτε αυτοί που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 (εξ αναβολής από το 2021) σε τέσσερις χώρες: Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία, η οποία θα φιλοξενήσει τα τελικά στο Βερολίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter