Ελληνικό ποδόσφαιρο: Υπεράνω όλων η μαφία

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Υπεράνω όλων η μαφία

Επίδειξη δύναμης του ποδοσφαιρικού υποκόσμου το χτύπημα στη σύντροφο του προέδρου της ΚΕΔ Σταύρου Μάνταλου, με φόντο τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις

Οι Ελληνες διαιτητές απείχαν από τα ματς της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1 λόγω των απειλών που δέχτηκε ο Τάσος Παπαπέτρου και του εμπρησμού στην επιχείρηση του Ανδρέα Γκάμαρη στο Περιστέρι. Γι’ αυτά τα ακραία περιστατικά οι διαιτητές και η ΚΕΔ συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα με κυβερνητικά στελέχη και με την ΕΠΟ συζητώντας μέτρα για την προστασία τους εντός και εκτός γηπέδων. Μέχρι και νέο νομοσχέδιο για τη βία στον αθλητισμό θα ψηφίσει η κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν στη ΣΛ1, αλλά η ποδοσφαιρική μαφία δεν πτοείται. Χτυπάει όπου θέλει και όποτε θέλει. Νιώθει πανίσχυρη, κανείς δεν μπορεί να την ακουμπήσει και αδιαφορεί για τα μέτρα που λαμβάνει εδώ και τεσσεράμισι χρόνια η κυβέρνηση για να εκτονωθεί η κατάσταση στο πιο λαϊκό άθλημα.

Δείτε επίσης: Παπαπέτρου: Απειλές σοκ δέχθηκε ο διαιτητής του παιχνιδιού Βόλος – Ολυμπιακός

Δεν υπολογίζουν τίποτε

Η ποδοσφαιρική μαφία ζει και βασιλεύει και φαίνεται να μην υπολογίζει τους κυβερνώντες και τις διωκτικές αρχές. Κι αυτό προφανώς διότι σχεδόν όλες οι υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις σε διαιτητές και διαιτητοπαράγοντες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Η κυβέρνηση ξεκάθαρα δεν μπορεί να φρενάρει τη δράση της μαφίας στο ποδόσφαιρο, όπως αποδεικνύεται και από το τελευταίο άγριο περιστατικό. Σε κάποιον ή κάποιους δεν αρέσουν τα έργα και οι ημέρες του Σταύρου Μάνταλου στην Επιτροπή Διαιτησίας και του έστειλαν μήνυμα γρονθοκοπώντας στο πρόσωπο τη σύντροφό του έξω από την οικία της στην Καβάλα! Οταν οι άγνωστοι κουκουλοφόροι ολοκλήρωσαν την αποστολή τους ψιθύρισαν στην ίδια ότι «αυτό είναι μήνυμα για τον Μάνταλο». Ο Στ. Μάνταλος από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν υπέβαλε την παραίτησή του ο Στιβ Μπένετ από την προεδρία της ΚΕΔ, «τρέχει» όλα τα θέματα της διαιτησίας. Η ΕΠΟ συμφώνησε για τα μάτια του κόσμου με τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ, ο οποίος διαδέχτηκε τον Μπένετ, αλλά επί της ουσίας χρέη αρχιδιαιτητή εκτελεί ο Μάνταλος.

Δείτε επίσης: Περιστέρι: Επίθεση με γκαζάκια στο κατάστημα του διαιτητή Γκάμαρη

Η διαιτησία και φέτος βρίσκεται στο στόχαστρο, παρότι σε γενικές γραμμές δεν έχουν γίνει «εγκλήματα» και γι’ αυτό διεκδικούν τον τίτλο και οι τέσσερις μεγάλοι. Σε μια κανονική χώρα με αποτελεσματική κυβέρνηση το πρωτάθλημα της ΣΛ1 θα ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα οι… μεγάλοι της μπάλας δεν έχουν μάθει να χάνουν και για τις ήττες «φταίνε οι άλλοι» και κυρίως οι διαιτητές και οι παράγοντές τους. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει περίπου 30 επιθέσεις σε διαιτητές και μέλη της ΚΕΔ, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση γυναίκα! Αυτό και μόνο δείχνει πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και η ποδοσφαιρική μαφία μπορεί να φτάσει στα άκρα για να πετύχει τον στόχο της. Οποιος είναι απέναντι σ’ αυτήν μπορεί να βρεθεί στο νοσοκομείο για ένα ανάποδο αράουτ. Τόσο απλά…

Οι Ελληνες διαιτητές δεν έπεσαν από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκαν για τις μπουνιές στη σύντροφο του Μάνταλου, όμως δηλώνουν σοκαρισμένοι. «Σας περιμένουμε όλους με τις οικογένειές σας στα γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου. Τις δικές μας δυστυχώς πρέπει να τις κρύψουμε» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, απαντώντας ειρωνικά στην προτροπή του υπουργού ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα και να τελειώνουμε με όλους αυτούς».

Δείτε επίσης: Κρέμασαν τις σφυρίχτρες αλλά σφυρίζουν… οι ευθύνες

Οταν μετά το επεισοδιακό παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός δέχτηκε σοκαριστικές απειλές ο Τ. Παπαπέτρου, αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ είπαν σε διαιτητές «πρέπει να προσέχετε τις οικογένειές σας, πάρτε μέτρα, κάποιοι είναι ικανοί να φτάσουν στα άκρα». Η πλειονότητα των διαιτητών δεν πήρε σοβαρά την προτροπή των αστυνομικών και να που δυστυχώς δικαιώθηκαν.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι ανακοινώσεις ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και ΠΑΕ με τις οποίες καταδικάζουν το περιστατικό κατά της συντρόφου του Μάνταλου. Με μια ανακοίνωση έβγαλαν από πάνω τους την υποχρέωση και η ποδοσφαιρική ζωή συνεχίζεται. Κατά τα άλλα, η ΕΛΑΣ ακόμη δεν έχει διαλευκάνει τις υποθέσεις των επεισοδίων που στέρησαν τη ζωή του φιλάθλου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη…

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΠΟ: «Η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter