Ελβετία: Συγγνώμη από τον πρόεδρο της Credit Suisse εν μέσω οργής των μετόχων

Ελβετία: Συγγνώμη από τον πρόεδρο της Credit Suisse εν μέσω οργής των μετόχων

Συγγνώμη ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος της Credit Suisse Άξελ Λίμαν κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων που πιθανότατα είναι και η τελευταία για το γεγονός ότι οδήγησε την τράπεζα στο χείλος της χρεοκοπίας.

«Λυπάμαι πραγματικά. Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορέσαμε πλέον να ανακόψουμε την απώλεια εμπιστοσύνης» είπε ο Λίμαν καθώς αντιμετώπισε την οργή των μετόχων για το ξαφνικό λουκέτο και την εξαγορά της τράπεζας από την UBS.

«Η Credit Suisse με τη μακρά και πλούσια ιστορία της παίρνει τώρα μια ιστορική τροπή, λυπούμαστε βαθιά για αυτό και, προσωπικά, αυτή η στιγμή με στεναχωρεί επίσης» δήλωσε ο ίδιος.

«Μέχρι το τέλος, παλέψαμε σκληρά για να βρούμε μια λύση. Αλλά τελικά, υπήρχαν μόνο δύο επιλογές: συμφωνία ή χρεοκοπία. Η συγχώνευση έπρεπε να ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Λίμαν. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν θα είναι υποψήφιοι για επανεκλογή.

Παράλληλα, ο ένας μετά τον άλλο, οι μέτοχοι ανέβηκαν στη σκηνή για να εκφράσουν την οργή τους για τον συμφωνημένο «γάμο» μεταξύ των δύο τραπεζών και για το γεγονός ότι δεν είχαν κανένα λόγοι επ’ αυτής οι επενδυτές. Οι μέτοχοι επέκριναν το διοικητικό συμβούλιο και την πρώην διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του Urs Rohner, ο οποίος ήταν πρόεδρος για δέκα χρόνια έως το 2021.

Η εταιρεία συμβούλων μετόχων Ethos κατήγγειλε από πλευράς της την «απληστία και την ανικανότητα των διευθυντών της» καθώς και τις αμοιβές που έφτασαν σε «αδιανόητα ύψη». «Οι μέτοχοι έχασαν σημαντικά χρηματικά ποσά και χιλιάδες θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο», ανέφεραν ,μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Πηγή: Reuters, Bloomberg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter