Εμπαιγμός δίχως τέλος στο Αρκαλοχώρι: Τώρα ζητούν πίσω κοντέινερ από σεισμόπληκτους – Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Εμπαιγμός δίχως τέλος στο Αρκαλοχώρι: Τώρα ζητούν πίσω κοντέινερ από σεισμόπληκτους – Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία: Documento

Αντιμέτωποι με νέες φουρτούνες έρχονται οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου καθώς δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια, η διαδικασία της αποκατάστασης των ζημιών κινείται με ρυθμούς χελώνας και σχεδόν όλοι όσοι διέμεναν σε οικίσκους, ετοιμάζονταν για τον δύσκολο χειμώνα που έχουν μπροστά τους. Ή μάλλον «είχαν». Και αυτό διότι όσοι νοίκιαζαν σπίτια στην περιοχή που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό και διέμεναν σε κοντέινερ, ήρθε η στιγμή να το επιστρέψουν, σύμφωνα με έγγραφο το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε επίσης: Αρκαλοχώρι: «Εφιάλτης» κατασχέσεων δύο χρόνια μετά – «Την ημέρα του σεισμού έχουμε 4 πλειστηριασμούς»

Λίγες ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και έρχονται αντιμέτωποι με αναρίθμητα προβλήματα, σεισμόπληκτοι έμειναν άναυδοι πιάνοντας στα χέρια τους ειδοποιητήρια που τους έλεγαν πως πρέπει να επιστρέψουν πίσω τον οικίσκο που τους παραχωρήθηκε για να μείνουν.

Ειδικότερα, έλαβαν ένα έγγραφο με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και θέμα «Επιστροφή οικίσκου που παραχωρήθηκε λόγω του σεισμού Σεπτεμβρίου 2021 σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Το ειδοποιητήριο λοιπόν γράφει το εξής: «το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 386054/2022 έγγραφο αναφέρει ότι σε όσους είχαν παραχωρηθεί οικίσκοι με την ιδιότητα του ενοικιαστή κατοικίας μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να επιστραφούν. Παρακαλείστε όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και όχι πέρα της 31-12-23 αποχωρήσετε από τον οικίσκο που σας έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες στέγασης. Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσετε θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία (ΦΕΚ 367/Β/1998)».

Το επίμαχο έγγραφο υπογράφει ο δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Αρκαλοχωρίου με κοινοποίηση προς το υπουργείο, το γραφείο δημάρχου και το γ.γ. του δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν απομακρυνθούν από τους οικίσκους ως το τέλος του χρόνου θα απομακρυνθούν με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Δείτε το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίδα»:

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη να στηλιτεύει την «αναλγησία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη» προαναγγέλλοντας, μάλιστα, σχετική παρέμβαση και στο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίδα», τονίζει: «Η αναλγησία της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν έχει όρια. Δεν αρκεί που εδώ και δυο χρόνια εμπαίζει τους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, δεν αρκεί που οι κατασχέσεις σεισμόπληκτων ιδιοκτησιών εξελίσσονται κανονικά την ώρα που 2.250 φάκελοι για αποκαταστάσεις έχουν κολλήσει στην σχετική Υπηρεσία, το Υπουργείο Υποδομών φτάνει στο σημείο να ζητήσει απ’ όσους δεν είναι ιδιοκτήτες σπιτιών, να εγκαταλείψουν τους οικίσκους στους οποίους διαμένουν. Η οργή και η αγανάκτηση από τα πρώτα ειδοποιητήρια είναι έκδηλη και από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση».

Όπως επισημαίνει: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 386054/2022 έγγραφο αναφέρει ότι σε όσους κατοίκους είχαν παραχωρηθεί οικίσκοι με την ιδιότητα του ενοικιαστή κατοικίας μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να επιστραφούν. Παρακαλείστε όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και όχι πέρα της 31/12/23 αποχωρήσετε από τον οικίσκο που σας έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες στέγασης. Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσετε θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία (ΦΕΚ 367/Β/1998)».

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν απομακρυνθούν από τους οικίσκους ως το τέλος του χρόνου θα απομακρυνθούν με την παρέμβαση της αστυνομίας», σημειώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter