Ενέργεια: Οι διαβεβαιώσεις για επάρκεια έγιναν…σύσταση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Ενέργεια: Οι διαβεβαιώσεις για επάρκεια έγιναν…σύσταση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Το κλίμα εφησυχασμού που επιχειρούσε να συντηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών εν μέσω ενεργειακής κρίσης φαίνεται ότι… καταρρίπτεται μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τις νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος ενόψει Νοεμβρίου, ο υπουργός προχώρησε σε συστάσεις για περιορισμό χρήσης «ενεργοβόρων συσκευών» από τις 18:00 έως τις 21:00, επικαλούμενος τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μείωση της κατανάλωσης σε ώρες αιχμής κατά 5%.

«Βασική προτεραιότητα όμως παραμένει και η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει ένα στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 18:00 έως τις 21:00. Συσκευές οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας.

Με αυτόν τον τρόπο, η αισιοδοξία για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης χωρίς απώλειες ή μέτρα, μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε… ανησυχία, με την κυβέρνηση να συστήνει περιορισμό κατανάλωσης στις ώρες αιχμής. Πριν από έναν μήνα, στις 20 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Ενέργειας, δήλωνε ότι οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος, ή παροχή μέσω δελτίων είναι μηδαμινή έως μηδενική, διαβεβαιώνοντας ότι «και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχουμε “δελτίο” όπως το λέτε εσείς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter