Επανέρχονται οι υπάλληλοι του ΥΠΕΣ με αιχμές για Σπανού – Καταγγέλλουν «αυθαιρεσίες και πειραματισμούς χωρίς «εντολή» και λογοδοσία»

Επανέρχονται οι υπάλληλοι του ΥΠΕΣ με αιχμές για Σπανού – Καταγγέλλουν «αυθαιρεσίες και πειραματισμούς χωρίς «εντολή» και λογοδοσία»

Με νέο έγγραφο το οποίο κοινοποιούν προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τα κόμματα αλλά και τον Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών καταφέρονται εναντίον της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, καταγγέλλοντας «επικίνδυνες νομικά και διοικητικά ακροβασίες» χωρίς «εντολή και λογοδοσία».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023: Επισφαλείς πειραματισμούς στη μετάδοση του αποτελέσματος καταγγέλλουν υπάλληλοι του ΥΠΕΣ

Όπως καταγγέλλουν, επιδίωξε «με κάθε τρόπο την συνολική μείωση του εκλογικού επιδόματος, απαξιώνοντας τον εγγυητικό ρόλο του Υπουργείου και των στελεχών του σε σχέση με την διεξαγωγή των εκλογών», ενώ σημειώνουν παράλληλα ότι υιοθέτησε «χωρίς προηγούμενη βάσανο, ένα ενδιαφέρον, αλλά νέο και μη δοκιμασμένο σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, το οποίο μεταθέτει το βάρος του ελέγχου ορθότητας του εκλογικού αποτελέσματος από το Υπουργείο Εσωτερικών στην αναρμόδια θεσμικά αυτοδιοίκηση β’ βαθμού, δηλαδή στις Περιφέρειες».

Παράλληλα, απευθυνόμενοι προς την υπηρεσιακή υπουργό, σημειώνουν ότι «σας θέτουμε ενώπιον των ευθυνών σας και σας καλούμε να απόσχετε από την συνέχιση αυτής της επισφαλούς πορείας».

Καταλήγοντας, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Ως συλλογική έκφραση των εργαζομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και ως ενεργοί πολίτες, αναρωτιόμαστε με βάση ποια «εντολή» προχωράτε σε όλες αυτές τις επικίνδυνες νομικά και διοικητικά ακροβασίες και με ποια μέθοδο δημοκρατικής λογοδοσίας θα κριθεί η εφήμερη διέλευσή σας από έναν φορέα
ο οποίος υπηρετεί τον ελληνικό λαό επί 201 χρόνια. Εδώ και 49 χρόνια, σε όλη την διάρκεια της Μεταπολίτευσης οργανώνουμε αποτελεσματικά, διαφανώς και αδιάβλητα εκλογικές αναμετρήσεις και δεν θα δεχθούμε να διακυβευθεί το έργο, ο ρόλος και η προσφορά μας».

Αναλυτικά το έγγραφο: 

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι του ΥΠΕΣ με προηγούμενο έγγραφό τους προς την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού κατήγγειλαν επισφαλείς πειραματισμούς στη μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το σχετικό έγγραφο:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter