Επέλαση της κακοκαιρίας «Elias»: Πλημμύρισαν δρόμοι – Έντονες χαλαζοπτώσεις και κατολισθήσεις (Photos-Videos)

Επέλαση της κακοκαιρίας «Elias»: Πλημμύρισαν δρόμοι – Έντονες χαλαζοπτώσεις και κατολισθήσεις (Photos-Videos)

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Elias» δημιούργησε αρκετά προβλήματα τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου σημειώθηκαν ισχυρότατες καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Στα Τρίκαλα, πλημμύρισαν δρόμοι και κεντρικά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν προσωρινά.

Διαβάστε επίσης: Τρίκαλα: Σε λίμνη μετατράπηκε η οδός Καλαμπάκας – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί (Video & Photos)

Στην Καρδίτσα, η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στη δημοτική ενότητα Αχελώου δημιούργησε προβλήματα, ενώ στον πολύπαθο Παλαμά έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, με τον δήμαρχο να προειδοποιεί ότι η κατάσταση στην περιοχή θα είναι μη αναστρέψιμη εάν σημειωθούν έστω και τα μισά φαινόμενα από την κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε σχετικά: Κακοκαιρία «Elias» – Δήμαρχος Παλαμά: «Μη αναστρέψιμη η κατάσταση εάν επαναληφθούν έστω και τα μισά φαινόμενα» (Video)

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στη Λάρισα και συγκεκριμένα στα χωριά Δαμάσι, Αμούρι, Μεσοχώρι, Μαγούλα, Μαροβούνι και Χάλκη.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Elias: Σφυροκόπημα σε Λάρισα, Καρδίτσα και Ξυλόκαστρο – Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από την Κορινθία δημιούργησε προβλήματα στο Ξυλόκαστρο, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ η χαλαζόπτωση σε αρκετές περιοχές κατέστρεψε καλλιέργειες.

Στο Κιάτο, ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

 

Στην περιοχή των Καλαβρύτων διακόπηκαν και τα δρομολόγια του Οδοντωτού λόγω κατολίσθησης, ενώ η έντονη χαλαζόπτωση  προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα καθώς και καλλιέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της βροχόπτωσης σημειώθηκε κατολίσθηση στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter