Επισήμως φυγόμαχος ο Μητσοτάκης: «Debate αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»

Επισήμως φυγόμαχος ο Μητσοτάκης: «Debate αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»

Την απόφαση του επιτελείου του πρωθυπουργού να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση ευθεία αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως συμβαίνει σε πλήθος δυτικών χωρών επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακυρώνοντας ο ίδιος το δικό του αφήγημα περί σύγκρισης «κυβέρνησης ΝΔ με Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα».

«Άκουγα τώρα στο ραδιόφωνο, επειδή γίνεται, ξέρετε, μεγάλη συζήτηση για τα debate. Debate κάνουμε πάντα, αλλά κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Λοιπόν κατ’ αρχάς, εγώ με τον κ. Τσίπρα έχω 100 ώρες συζητήσεις στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος να περιμένει να μάθει πολλά περισσότερα σε σχέση με το τι πιστεύω εγώ και ο κ. Τσίπρας» ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης από τη Λιβαδειά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έτσι την -ακόμα μία- απορριπτική απάντησή του στη δημόσια πρόσκληση-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς το πρόσωπό του για μία τηλεμαχία μεταξύ των δύο.

«Αλλά debate γίνονται, γίνονται όμως με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θυμάμαι τώρα τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να λέει πριν από κάποια χρόνια ότι “αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία να κάνουν debate οι δύο πρώτοι”, αυτό το οποίο ζητά σήμερα. Έχει μία τεράστια ικανότητα να μπορεί να λέει το ίδιο και το ανάποδο, χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή» κατηγόρησε τον αντίπαλό του, πατώντας ουσιαστικά στη ρητορική του νέου εκπροσώπου του, υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

«Επαναλαμβάνω ότι τηλεμαχίες γίνονται. Τηλεμαχία των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θα γίνει κατά την προεκλογική περίοδο. Ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί υπέρ αυτής της λύσης. Θέλουμε να γίνει μια τηλεμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, διότι αυτό είναι το δημοκρατικά επιβεβλημένο. Πρέπει να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του ότι είναι υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά επιθυμεί ένα debate μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρέπει στο ίδιο τραπέζι να ακουστούν όλες οι απόψεις όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες οι οποίες είναι τεράστιες» ανέφερε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τον πρωθυπουργό να έρχεται μία ημέρα μετά να κλείσει ο ίδιος ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επισήμως λοιπόν, εκτός απροόπτου, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφεύγει και σε αυτές τις εκλογές να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον πολιτικό του αντίπαλο, παρότι είναι ο ίδιος που έχει θέσει ως επίδικο των εκλογών τη σύγκριση «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Πάντως, ήταν παραμονές των εκλογών του 2015, 15 Ιανουαρίου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλεγε… τα αντίθετα από αυτά που λέει σήμερα. Αυτό και αν είναι ξεκάθαρο ταλέντο:

«Σας είπα ξεκάθαρα την άποψή μου. Χρήσιμο θα ήταν στην παρούσα συγκυρία να γίνει ένα τέτοιο debate μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα. Καταλαβαίνω σε προσωπικό επίπεδο την ενόχλησή του, γιατί έχουν ακουστεί πάρα πολύ χοντρά πράγματα για τον ίδιο, αλλά πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία και λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα φαίνεται ότι ένα κομμάτι της αλήθειας, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς, δεν έχει περάσει στον κόσμο. Όπως εμείς ευελπιστούμε. Μια τέτοια συζήτηση θα ήταν χρήσιμη και πιστεύω ότι θα την παρακολουθούσαν και πάρα πολλοί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter