Επιστολή Μαρινάκη σε UEFA: «Ζητάμε να οριστούν ελίτ και πρώτης κατηγορίας διαιτητές»

Επιστολή Μαρινάκη σε UEFA: «Ζητάμε να οριστούν ελίτ και πρώτης κατηγορίας διαιτητές»

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, με θεσμική του επιστολή στην UEFA ζήτησε να οριστούν ξένοι διαιτητές ελίτ και πρώτης κατηγορίας στα ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης που διεξάγονται την προσεχή Κυριακή.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της λίγκας: «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφερόμαστε στην από 4/9/2023 επιστολή σας προς την ΕΠΟ, η οποία περιορίζει προσωρινά τους διαιτητές UEFA ελίτ και κατηγορίας 1 να διευθύνουν αγώνες της Super League 1 στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2023 και μετά από αυτή τη διεθνή διακοπή θα διεξαχθεί η τέταρτη αγωνιστική. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε κρίσιμους αγώνες μεταξύ των μεγάλων συλλόγων όπως ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης. Ως Super League ζητάμε τη συμβολή σας (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8/09/2023) για να οριστούν διαιτητές UEFA ελίτ και πρώτης κατηγορίας. Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ως Super League, θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία.

Εκ μέρους της Super League, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα και ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση».

Ανακοίνωση για το θέμα των ορισμών εξέδωσε και η ΚΕΔ στην οποία ανέφερε: «Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας. Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter