Επιστράτευση γιατρών: Στη μάχη από το πρωί οι 206 ιδιώτες

Επιστράτευση γιατρών: Στη μάχη από το πρωί οι 206 ιδιώτες

Στις θέσεις τους στα νοσοκομεία που αναφέρονται στα φύλλα πορείας που έλαβαν χθες Δευτέρα, οφείλουν να είναι από σήμερα το πρωί οι 206 ιδιώτες γιατροί – παθολόγοι, γενικοί γιατροί, πνευμονολόγοι- κατόπιν της διαδικασίας επιστράτευσής τους την οποία ενεργοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στα φύλλα πορείας τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στις 08:00 στα νοσοκομεία της Αττικής, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η κατανομή έγινε ώστε να στελεχωθούν όλα τα υποστελεχωμένα μέχρι σήμερα νοσοκομεία της Αττικής, που εδώ και ένα χρόνο πασχίζουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας παρά τις σοβαρές ελλείψεις.

Πώς φτάσαμε στην επιστράτευση

Οι απανωτές εκκλήσεις και απειλές του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο αφού μόλις 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν θετικά από τους 200 που αναζητούσε το υπουργείο ώστε να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές σε μια περίοδο μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς και κόπωσης των μάχιμων συναδέλφων τους του ΕΣΥ.  Έχοντας καλυφθεί μόλις το 30%, το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να προχωρήσει τελικά σε επίταξη.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter