Επιστροφή Κινέζων αστροναυτών μετά την μεγαλύτερη αποστολή στο διάστημα (Video)

Επιστροφή Κινέζων αστροναυτών μετά την μεγαλύτερη αποστολή στο διάστημα (Video)

Τρεις Κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μετά την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης διαστημικής αποστολής της χώρας. Πέρασαν 90 ημέρες στη μονάδα Τιάνχε στον διαστημικό σταθμό της Κίνας, περίπου 380 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Οι τρεις άνδρες επιβιβάσθηκαν την Πέμπτη στο διαστημικό αεροσκάφος Shenzhou-12 και αποκολλήθηκαν από τον διαστημικό σταθμό. Η επιτυχής αποστολή είναι άλλη μια απόδειξη της αυξανόμενης αυτοπεποίθησης και ικανότητας της Κίνας στον διαστημικό τομέα.

Ο Νιέ Χάισενγκ, ο Λιού Μπομίνγκ και ο Τανγκ Χονμπό προσγειώθηκαν  στην έρημο Γκόμπι στην Εσωτερική Μογγολία περίπου στις 13:35 τοπική ώρα (05:35 GMT) την Παρασκευή. Είχαν εκτοξευτεί για το διάστημα στις 17 Ιουνίου από την ίδια έρημο.

Ενώ βρίσκονταν στο διάστημα, οι τρεις άντρες ολοκλήρωσαν διάφορες εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης δεδομένων πειραμάτων πίσω στη Γη καθώς και  διαστημικών περιπάτων διάρκειας αρκετών ωρών, σύμφωνα με τους κινεζικούς Global Times.

Η βασική μονάδα του διαστημικού σταθμού, όπου ζούσαν οι αστροναύτες, λέγεται ότι έχει ξεχωριστούς χώρους διαβίωσης για κάθε αστροναύτη και ένα διαστημικό γυμναστήριο εξοπλισμένο με ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο και ποδήλατο, ανέφεραν οι Global Times επικαλούμενοι την κινεζική Εταιρεία Διαστήματος, Βιομηχανίας και Επιστήμης.

Η Κίνα έχει κάνει βήματα στις φιλοδοξίες της για το διάστημα τα τελευταία χρόνια. Το 2019, έγινε η πρώτη χώρα που έστειλε το ρομποτικό ρόβερ Γιουτού στην Σελήνη. Έπρεπε όμως να αναπτύξει το δικό της διαστημικό σταθμό, εν μέρει επειδή έχει αποκλειστεί από το έργο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Οι ΗΠΑ, που ηγούνται αυτής της εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία, την Ευρώπη, τον Καναδά και την Ιαπωνία, δεν θα συνεργαστούν με την Κίνα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter