Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αποστάσεις Κομισιόν για την αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αποστάσεις Κομισιόν για την αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου

Επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της αρμόδιας Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις πρώτες ευρωπαϊκές αιχμές για την παύση της Βασιλικής Θάνου να έρχονται στην επιφάνεια.

Όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος, «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

Διαβάστε ακόμη: Η βιασύνη του Άδωνη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και το πόρισμα για το Άργος

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους», είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας για «ξήλωμα» Θάνου: Εξυπηρετείτε τα συμφέροντα αυτού που έχει το ΑΡΓΟΣ

Διαβάστε ακόμη: Καταπέλτης η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής – Παράνομη η έξωση της Θάνου

Υπενθυμίζεται ότι με περισσή σπουδή εν μέσω Αυγούστου και παρά την κατακραυγή, η κυβέρνηση, με τη «βούλα» και την υπογραφή του Άδωνη Γεωργιάδη προχώρησε σε διαπιστωτικές πράξεις σύμφωνα με τις οποίες απομακρύνονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η πρόεδρος, Βασιλική Θάνου και τα τρία στελέχη της Επιτροπή, καθώς εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου.

Σημειώνεται ότι η… παράταιρη ταχύτητα εν μέσω αυγουστιάτικης ραστώνης, με την οποία κινήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, ταυτίζεται χρονικά με το σφραγισμένο πόρισμα των Ελεγκτών για το Άργος το οποίο έχει ήδη παραδοθεί…

Διαβάστε ακόμη: Θάνου: Δεν παραιτούμαι – Ο θόρυβος αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θέση αυτή

Διαβάστε ακόμη: Καρατομούν την Θάνου τρεις ημέρες πριν την έκδοση πορίσματος για το «Άργος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter