Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο

Το κυπριακό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε την Τρίτη με ανακοίνωσή του ότι εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων στην νησιωτική χώρα. Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά άνδρα ηλικίας 40 ετών με ιστορικό ταξιδιού και με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με τη συγκεκριμένη νόσο.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα μεταφοράς και διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Yγείας της Κύπρου:

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει για τον εντοπισμό περιστατικού ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο, μετά από τη διενέργεια μοριακής εργαστηριακής εξέτασης από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το περιστατικό αφορά άντρα ηλικίας 40 ετών με ιστορικό ταξιδιού με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα ευλογιάς των πιθήκων.

Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα μεταφοράς και διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών. Το περιστατικό νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς (ΓΝ Λευκωσίας) για παρακολούθηση και περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης του.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Θα αυξηθούν οι θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη

Μυστικά & Documento

31/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter