Επτάμηνη ποινή φυλάκισης σε οκτώ μέλη του Ρουβικωνα για την επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού

Επτάμηνη ποινή φυλάκισης σε οκτώ μέλη του Ρουβικωνα για την επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο σε οκτώ μέλη του Ρουβίκωνα για την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της Αττικής Οδού στο Κορωπί.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, η πρόεδρος της έδρας αθώωσε τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της απείθειας (σ.σ. άρνηση δακτυλοσκόπησης), αλλά τους έκρινε ενόχους για την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Από τη μεριά των μελών του Ρουβικωνα απολογήθηκε για όλους μέσω μιας πολιτικης δήλωσης ο Γιωργος Καλαϊτζίδης ο οποίος μίλησε για την τραγική ταλαιπωρία πολλών ωρών που υπέστησαν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της σφοδρής χιονόπτωσης.

Ειδικότερα ο Γ. Καλαϊτζίδης είπε: «Κινδύνευσε άμεσα η ζωή παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών… Ευτυχώς δεν υπήρχαν νεκροί, αλλά δεν θα είμαστε πάντα τόσο τυχεροί. Δεν εμφανίστηκε κανένας επίσημος κρατικός μηχανισμός και κανένας υπεύθυνος της Αττικής Οδού για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους, ως όφειλε. Εγκυος κόντεψε να γεννήσει μέσα στο αυτοκίνητο. Η Αττική Οδός εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια τον χρόνο, συνολικά έχει βγάλει δισεκατομμύρια. Αλλά συνέχιζαν να εισπράττουν χρήματα για διόδια ακόμα και όταν είχε ξεκινήσει ο εγκλωβισμός, μην τυχόν και χαθεί ούτε ένα ευρώ. Πέρασαν οι μέρες και βρήκαν κάποιο τρίτο-τέταρτο στέλεχος να παραιτηθεί και δόθηκε το κόκαλο των 2.000 ευρώ. Δεν τιμωρήθηκε και δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς. Εμείς διωκόμαστε επειδή αγανακτήσαμε και προβήκαμε σε μια συμβολική πράξη. Θα είχε ενδιαφέρον αυτή η έδρα να στείλει ένα μήνυμα στους προς τα πάνω που κερδοφορούν εγκληματώντας. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη της ενέργειας και θα συνεχίσουμε να πράττουμε προς όφελος της κοινωνικής τάξης και ενάντια στις κερδοφόρες εταιρείες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter