Έρευνα για τους αστυνομικούς που κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο – «Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές» (Σκληρό video)

Έρευνα για τους αστυνομικούς που κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο – «Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές» (Σκληρό video)

Έρευνα για τη στάση των αστυνομικών, που εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο στο έδαφος και αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, στο νέο βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Δείτε ακόμη: Και αστυνομικοί λίντσαραν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο – Νέο Video δείχνει τι έγινε – Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ότι «η συμπεριφορά των αστυνομικών, πέραν της προφανούς αντίθεσης σε κάθε έννοια έννομης τάξης και πολιτισμού, συνιστά κακούργημα, είναι βασανισμός και τιμωρείται σαν κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα».

Επεσήμανε ακόμη ότι το υλικό θα κατατεθεί στην ανάκριση και θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι μετά τη δημοσίευση του βίντεο, διατάχθηκε ήδη προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να αξιολογηθεί συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών.Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας Φυσικής Ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πρόκειται για το βίντεο που έφερε στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών και στο οποίο ακούγονται οι αστυνομικοί που σέρνουν, βαράνε με γκλομπ και κλωτσάνε τον σχεδόν αναίσθητο 33χρονο ενώ ένας αστυνομικός κρατάει με γυμνά χέρια ένα μαχαίρι.

Το βίντεο τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα. Είναι τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο και έχει διάρκεια ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο ο Ζακ έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και μες στα αίματα και το πρόσωπό του έχει μπλαβιάσει. Τουλάχιστον 8 αστυνομικοί έχουν πέσει από πάνω του ώστε να τον συλλάβουν – ένας κρατάει κλομπ. Ηδη από το πέμπτο δευτερόλεπτο ένας αστυνομικός φαίνεται να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι – το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος.

Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να κλοτσάει βίαια τον Ζακ Κωστόπουλο στα οπίσθια. Όλη αυτή την ώρα ο νεαρός δεν φέρνει καμία αντίσταση. Αντίθετα, φαίνεται να μην έχει τις αισθήσεις του

Ο αιμόφυρτος Ζακ κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του στον πεζόδρομο, ανάμεσα σε τέσσερις αστυνομικούς που –άγνωστο γιατί– προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες

Στην εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα ένας από τους αστυνομικούς να κρατά με γυμνό χέρι το «πειστήριο», το μαχαίρι δηλαδή που υποτίθεται ότι κράδαινε ο Ζακ Κωστόπουλος και απειλούσε τον κόσμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter