Εργατικές Πρωτομαγιές περασμένων χρόνων στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Εργατικές Πρωτομαγιές περασμένων χρόνων στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Ο Νίκος Θεοδοσίου –σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους– γράφει για την Πρωτομαγιά του 1968 στο Παρίσι. 

Ο Ελισαίος Βαγενάς –μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ– γράφει για Πρωτομαγιές στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας τη δεκαετία του ’80. 

Ο Φώντας Λάδης –δημοσιογράφος, ποιητής– γράφει για ένα πρωτότυπο πρωτομαγιάτικο γεύμα (με ραδίκια και τριαντάφυλλα) στη Ρώμη το 1968. 

Ο Γιώργος Αλεξάτος, συγγραφέας, γράφει για την Πρωτομαγιά του 1976 στην Αθήνα, την Πρωτομαγιά του Αλέξανδρου Παναγούλη και του Σιδέρη Ισιδωρόπουλου.

Η Νάντια Βαλαβάνη –οικονομολόγος, πρώην υπουργός– ανασύρει μνημονικά σπαράγματα από Πρωτομαγιές μετά το 1974.

Ο Ριχάρδος Σωμερίτης, δημοσιογράφος, ανατρέχει σε Πρωτομαγιές από τα τέλη της δεκαετίας του ’30. 

Ο Γιώργος Μαυρίκος –γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής– αναφέρεται σε Πρωτομαγιές στην Αβάνα του Φιντέλ Κάστρο.

Η Μαρία Φαραντούρη μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για Πρωτομαγιές από τη δεκαετία του ’60 και μετά. 

«Μιλάμε πλέον για προλεταριοποίηση και των μεσαίων στρωμάτων»: Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την «Κυρά Κατίνα», την αντιπολεμική συναυλία και τους προλετάριους της εποχής μας.

«Πρέπει να κατανοήσουμε τι ήταν ο Εμφύλιος, ποια ήταν τα βαθύτερα αίτια και πόσο και πώς η ελληνική κοινωνία ενεπλάκη σε αυτόν, ακόμη μέχρι και σήμερα»: Η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη μιλάει με τη Σταματία Μαρκέτου και τον Παναγιώτη Φρούντζο με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Οι άμαχοι του Ελληνικού Εμφυλίου. Η δυναμική της μνήμης» (εκδόσεις Κουκκίδα).

Η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχισσα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο.

«Εθνική προτεραιότητα αποτελεί η ενοποίηση του ελληνικού ρεπερτορίου»: Η γενική διευθύντρια της ΕΔΕΜ Λούκα Κατσέλη συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη για τα πνευματικά δικαιώματα και τη διχοστασία στον χώρο των καλλιτεχνών. 

Αγάντα να καλάρουμε! Η Μάρω Βούλγαρη μας μεταφέρει μια μοναδική αλιευτική εμπειρία στην Αλυκή της Πάρου με πρωταγωνιστές τον «Καπετάν Σωτήρη», τον Ακη και τον Γιώργο Σκανδάλη και guest τις σουπιές.

«Πολιτική είναι ο τρόπος που συνυπάρχουμε»: Στη στήλη «New entries» η ηθοποιός Βαλέρια Δημητριάδου μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter