«Εσωτερική τραγωδία» στη ΝΔ το θέμα της πΓΔΜ – Ο Άδωνης «καπελώνει» τους πάντες! (Video)

«Εσωτερική τραγωδία» στη ΝΔ το θέμα της πΓΔΜ – Ο Άδωνης «καπελώνει» τους πάντες! (Video)

Σε «εσωτερική τραγωδία» της Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται η υπόθεση της συμφωνίας με την πΓΔΜ αφού, όπως φαίνεται, ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδώσει το κόμμα στον «δοτό» αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη και τον «μακεδονομάχο» Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα ο Άδωνης Γεωργιάδης κρατώντας την σκυτάλη του «αγώνα» και συνεχίζοντας την ίδια ρητορική αλλά και τις πρόσφατες «αποκαλύψεις του» (έλεγε ότι η ΝΔ μπλόφαρε όταν πρότεινε σύνθετη ονομασία) μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «διαβεβαίωσε» εκ μέρους όλων της ΝΔ ότι το κόμμα του θα απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία για την πΓΔΜ.

«Δεν είναι του Γεωργιάδη η γραμμή, είναι του Μητσοτάκη», είπε, επισημοποιώντας την ολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας στις ακροδεξιές θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ απ’ όπου προέρχεται και την απόρριψη της εθνικής γραμμής που η Ν.Δ. είχε περιγράψει στο Βουκουρέστι.

Ποια γραμμή όμως; Η σημερινή του Άδωνι ή αυτή που διατύπωνε η Μ. Σπυράκη στο ΣΚΑΙ επικαλούμενη παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στις 11 Ιουλίου του 2017, όπου σε ανύποπτο χρόνο αναφέρεται την εθνική θέση, όπως διατυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις το 2007 και στο Βουκουρέστι.

«Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes» αυτή είναι η επίσημη θέση της εθνικής αντιπροσωπείας» έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε και απλώς το… ξέχασε σήμερα, τουλάχιστον το ξέχασε ο αντιπρόεδρος.

Σε αντίθεση πάντως με τις θέσεις του τότε και νυν «μακεδονομάχου» Άδωνη Γεωργιάδη η ΝΔ –μεταξύ των οποίων και η Ντόρα Μπακογιάννη– είχαν και έχουν ταχθεί σαφώς υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας.

Εξάλλου και τώρα ο νυν υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκαλύπτει ότι η ΝΔ είχε προτείνει τον όρο «Μακεδονία» για εσωτερική χρήση και την ονομασία «Μακεδονία των Σκοπίων» για εξωτερική χρήση…

Την ίδια εποχή ο Άδωνης κατηγορούσε Καραμανλή και Μπακογιάννη ότι ξεπούλησαν τη Μακεδονία

Όταν ο «μακεδονομάχος» κ. Γεωργιάδης ανήκε στον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ., δεν κρατούσε καν τα προσχήματα:

«Αυτή η απίστευτη υποχώρηση, για να μη χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά έκφραση, το τονίζω, αυτή η απίστευτη κωλοτούμπα του Μακεδόνος, τρομάρα του, πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπαίνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία, αυτή είναι η πραγματικότητα», έλεγε τότε στην εκπομπή του στο Τηλεάστυ ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατακεραυνώνοντας τον Κώστα Καραμανλή, την Ντόρα Μπακογιάννη και τη ΝΔ εν γένει.

«Κατάλαβε πιστεύω ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει στάση από την εθνική γραμμή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, και όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει, για να το πούμε με απλά ελληνικά, ότι στην πραγματικότητα ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους τους» έλεγε.

«Πρόκειται για μία πρόστυχη πράξη της Νέας Δημοκρατίας που κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα χειρότερη από την ίδια την πράξη της υποχωρήσεως. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η κυβέρνηση υποχώρησε γιατί έχει ξεπουλήσει το θέμα του ονόματος με τους Αμερικάνους, και πλέον δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να το αμφισβητεί αυτό, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν είχε την ανδρεία και το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια, την άποψή της, και προσπάθησε να κλέψει τις ψήφους των Ελλήνων πατριωτών με αυτό το απίστευτο ψεύδος».

«Και όσο εμείς ασχολούμαστε με αυτές τις ανοησίες, με κάτι άχρηστους υπουργούς στυλ Μπακογιάννη, η γυναίκα αυτή είναι εθνικά επικίνδυνη ως υπουργός Εξωτερικών!».

https://www.facebook.com/left.gr/videos/1973747609310178/

Όταν ο Άδωνις κατηγορούσε Καραμανλή και Μπακογιάννη ότι ξεπούλησαν τη Μακεδονία

Όταν ο Άδωνις κατηγορούσε Καραμανλή και Μπακογιάννη ότι ξεπούλησαν τη Μακεδονία https://left.gr/news/otan-o-adonis-katigoroyse-karamanli-kai-mpakogianni-oti-xepoylisan-ti-makedonia-vinteo

Gepostet von left.gr am Dienstag, 12. Juni 2018

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter