Eurobasket 2022: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στα νοκ άουτ – Όλα τα σενάρια

Eurobasket 2022: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στα νοκ άουτ – Όλα τα σενάρια

Η νίκη επί της Ουκρανίας με 99-79 το απόγευμα της Τρίτης «σφράγισε» την πρωτιά στον Γ’ Όμιλο του Eurobasket 2022 για την Ελλάδα.

Η «γαλανόλευκη» έχει ακόμη μία αγωνιστική υποχρέωση στη φάση των ομίλων, αντιμετωπίζοντας αύριο (8/9, 18:00) την Εσθονία, δίχως να κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση ακόμη και σε περίπτωση «γκέλας», καθώς είναι το απόλυτο φαβορί και στο ματς της Πέμπτης.

Η πρώτη θέση θα φέρει στον δρόμο της Ελλάδας στη φάση των «16» την ομάδα που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση στον Δ’ Όμιλο, στον οποίον τα πάντα είναι… ρευστά, καθώς στην εν λόγω θέση μπορεί να βρεθούν όχι μία, ούτε δύο, αλλά… τέσσερις ομάδες.

Τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής στον Δ’ Όμιλο μπορεί να φέρουν στον δρόμο της ομάδας του Ιτούδη τις Φινλανδία, Τσεχία, Πολωνία ή Ισραήλ.

Τα σενάρια

Ελλάδα vs Τσεχία εάν: νικήσει η Φινλανδία, η Πολωνία και η Τσεχία στην τελευταία αγωνιστική, είτε νικήσει η Φιλανδία και η Τσεχία και ηττηθεί η Πολωνία.

Ελλάδα vs Πολωνία εάν: ηττηθεί η Πολωνία και νικήσουν Τσεχία και Φινλανδία

Ελλάδα vs Φινλανδία εάν: νικήσει η Φινλανδία, το Ισραήλ και η Πολωνία

Παράλληλα υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας που θα προκύψει εάν την τελευταία αγωνιστική του Δ’ Ομίλου νικήσει η Τσεχία και ηττηθεί η Φινλανδία. Εκεί, η τελική κατάταξη θα οριστεί βάσει των διαφορών στο σκορ μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν τις θέσεις 2 έως 4.

Η τελευταία αγωνιστική του Δ’ Ομίλου (8/9)
Ολλανδία – Φινλανδία 15:00
Τσεχία – Ισραήλ 18:30
Σερβία – Πολωνία 22:00

Τα διασταυρώματα

Σε περίπτωση που η Εθνική μας ομάδα καταφέρει να περάσει το πρώτο εμπόδιο στα νοκ άουτ, παίρνοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση, τότε θα διασταυρωθεί με τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι της ομάδας που θα τερματίσει τρίτη στον πρώτο όμιλο με εκείνη που θα τερματίσει δεύτερη στον πρώτο όμιλο. 

Η βαθμολογία του Α’ Ομίλου

  1. Ισπανία 7 (3-1) 
  2. Τουρκία 7 (3-1)
  3. Μαυροβούνιο 6 (2-2) 
  4. Βέλγιο 6 (2-2)
  5. Βουλγαρία 5 (1-3)
  6. Γεωργία 5 (1-3)

Η βαθμολογία του Β’ Ομίλου

1. Σλοβενία 7 (3-1)
2. Γερμανία 7 (3-1) 
3. Γαλλία 7 (3-1) 
4. Βοσνία 6 (2-2) 
5. Λιθουανία 5 (1-3)
6. Ουγγαρία 4 (0-4)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter