Euroleague: Προβάδισμα για Παρτίζαν και Μακάμπι

Euroleague: Προβάδισμα για Παρτίζαν και Μακάμπι
Πηγή: Twitter

Τα εκπληκτικά «διπλά» της Μακάμπι στο Μονακό και της Παρτίζαν στη Μαδρίτη δρομολόγησαν μεγάλες ανατροπές στην αφετηρία των πλέι-οφ της Euroleague.

Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (87-89) με τρίποντη «βόμβα» του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Κέβιν Πάντερ στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Είχε προηγηθεί έμμεσο τρίποντο του Ντεκ στα 21” πριν τη λήξη.

Από τη Ρεάλ, που έχασε με τραυματισμό τον πανύψηλο Ταβάρες (12 π.), πρωταγωνίστησαν στην δ’ περίοδο οι Ντεκ (24), Γιαμπουσέλ (14). Οι Πάντερ (26), ΛεΝτέι (13), Έξουμ (11), Λεσόρτ (11) ξεχώρισαν από την Παρτίζαν. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε 6 λεπτά χωρίς να σκοράρει.

Η Μακάμπι πέρασε θριαμβευτικά από το Μονακό με το πειστικό 67-79. Πλέον, η ομάδα του Όντεντ Κάτας καλείται να αξιοποιείται την έδρα της για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ για πρώτη φορά από το 2014.

Oι Μπάλντγουιν (20), Μπράουν (15), Νέμπο (12) ήταν οι κορυφαίοι για τη Μακάμπι, που είχε τη συμπαράσταση εκατοντάδων Ισραηλινών. Ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 15 πόντους για τη Μονακό.

Οι δεύτεροι αγώνες στις σειρές που ξεκίνησαν σήμερα θα διεξαχθούν την Πέμπτη στη Μαδρίτη και στο Μόντε Κάρλο.

Ο φιλόδοξος Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει πλήρης τη Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Τετάρτης (21.45), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που θα είναι κατάμεστο. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Παρασκευή, πάλι στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και των Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστα Αντετοκούνμπο ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς τους τραυματίες Μπιέλιτσα, Μπούκερ, ενώ παραμένει αμφίβολη και η συμμετοχή των Γκούντουριτς, Ουίλμπεκιν.

«Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα της Euroleague», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας. H συνέχεια θα δοθεί στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη εβδομάδα.

Το τέταρτο ζευγάρι των προημιτελικών, μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις, θα εκκινήσει το βράδυ της Τετάρτης στην Ισπανία. Για πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Κάουνας (19-21 Μαΐου) απαιτούνται τρεις νίκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter