Euroleague: Θαυματουργός Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη!

Euroleague: Θαυματουργός Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη!

Τη σημαντικότερη φετινή νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Euroleague, κερδίζοντας σε εξ αναβολής παιχνίδι την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα με 96-88 μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»!

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και διέπρεψε στην πρώτη περίοδο σε άμυνα και επίθεση ανοίγοντας διαφορά 15 πόντων (11-26), με πρωταγωνιστές τον Κώστα Παπανικολάου, τον Χασάν Μάρτιν και τον Τσαρλς Τζένκινς. Ωστόσο η πρωτοπόρος της διοργάνωσης της Μπαρτσελόνα αντέδρασε γρήγορα και έφτασε σε απόσταση βολής πριν λήξει το πρώτο μέρος (47-51).

Η άμυνα του Ολυμπιακού πήρε και πάλι τον πρώτο λόγο και η διαφορά ανέβηκε στους 13 πόντους στα μέσα της γ` περιόδου με τον Κώστα Σλούκα να ενορχηστρώνει με 10 προσωπικές ασίστ (50-63, 61-72).

Το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι στην δ` περίοδο. Οι Καταλανοί ισοφάρισαν 77-77 αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε ψύχραιμα και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα.

Ο Άαρον Χάρισον ήταν καθοριστικός στο τελευταίο τρίλεπτο με 3 κλεψίματα. ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 84-91 με καλάθι του κορυφαίου Σλούκα 39 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και προστάτευσε τη νίκη στο φινάλε, όταν οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους 3 πόντους..

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Χάρισον 5, Σπανούλης 2, Σλούκας 15(1), Μάρτιν 17, Βεζένκοφ 10(1), Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 11(3), Ζαν-Σαρλ 6, Τζένκινς 8(2), Έλις 4, ΜακΚίσικ 16(3).

Από τη Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικέβιτσιους ξεχώρισαν οι Μίροτιτς 16, Ντέιβις 15, Χάνγκα 10, Κούρικ 9, ενώ ο Νικ Καλάθης έκανε μέτρια εμφάνιση και πέτυχε 9 πόντους.

Ο Ολυμπιακός, που έχει πλέον ρεκόρ 6-5, αντιμετωπίζει μεθαύριο τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter