Έξαρση της χρήσης κοκαΐνης στις γιορτές έδειξαν τα λύματα – Περίπου 120.000 οι χρήστες στην Αττική (Video)

Έξαρση της χρήσης κοκαΐνης στις γιορτές έδειξαν τα λύματα – Περίπου 120.000 οι χρήστες στην Αττική (Video)

Ιδιαίτερα αυξημένη χρήση κοκαΐνης αλλά και «έκρηξη» του ιικού φορτίου εν μέσω κορονοϊού και ιώσεων, έδειξαν τα λύματα της Αττικής κατά την περίοδο των εορτών.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι κατά την περίοδο της πανδημίας διπλασιάστηκε, έως και τριπλασιάστηκε η χρήση της κοκαΐνης στην Αττική. Μάλιστα, καθόρισε και το ποσοστό του πληθυσμού της Αττικής που τη χρησιμοποιεί.

Διαβάστε επίσης: Αττική: Άνοδος ιικού φορτίου και χρήσης κοκαΐνης στις γιορτές – Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα (Video)

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για το 0,3% του πληθυσμού της Αττικής που είναι ενταγμένος στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο καλύπτει 4,2 εκατ. πολίτες. Ουσιαστικά, πρόκειται για περίπου 120.000 πολίτες, όπως σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης.

200% αύξηση του ιικού φορτίου

Παράλληλα, στα λύματα της Αττικής εντοπίστηκε άνοδος 200% στην αύξηση του ιικού φορτίου, εν μέσω έξαρσης κορονοϊού και γρίπης.

«Έχουμε ταυτόχρονη τριπλή αύξηση», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης, εκτιμώντας επίσης ότι «θα έχουμε κλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες», ενώ παρατήρησε πως η διασπορά είναι τεράστια γιατί πολλά νέα παιδιά είναι ασυμπτωματικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter