Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Ο τρόπος δράσης τους

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Ο τρόπος δράσης τους

Σπείρα που εξαπατούσε και εκβίαζε ηλικιωμένους στην Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες τηλεφωνούσαν στους ηλικιωμένους από πόλη της Βουλγαρίας και υποδύονταν τον γιατρό ή τον αστυνομικό προκειμένου να τους πείσουν να τους παραδώσουν χρήματα, είτε γιατί δήθεν ένας συγγενής τους είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση είτε γιατί δήθεν επρόκειτο να συλληφθεί συγγενής τους, επειδή προκάλεσε τροχαίο.

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μέλη της οργάνωσης, στο Μεταξουργείο, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 10 μέλη της σπείρας. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 21 περιπτώσεις σε Αττική, Αχαΐα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, ενώ εκτιμάται ότι η λεία των δραστών ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, χειρόγραφες σημειώσεις με τοποθεσίες, ημερομηνίες και ποσά, αποδείξεις εταιρειών μεταφοράς χρημάτων με προορισμό τη Βουλγαρία και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Απάτη στα Τρίκαλα: Απέσπασαν 15.000 ευρώ από ανυποψίαστους ηλικιωμένους παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΗ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter