Εξάρχεια: Ομάδα υπέρ της Παλαιστίνης έκοψε την παροχή νερού σε ξενοδοχείο Ισραηλινών συμφερόντων

Εξάρχεια: Ομάδα υπέρ της Παλαιστίνης έκοψε την παροχή νερού σε ξενοδοχείο Ισραηλινών συμφερόντων

Σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, ομάδα υπέρ της Παλαιστίνης έκοψε την παροχή νερού και τσιμέντωσε το ρολόι σε ένα ξενοδοχείο Ισραηλινών συμφερόντων στα Εξάρχεια 

Η ανακοίνωση όπως ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου: 

Ενώ Παλαιστίνιοι πεθαίνουν από τη δίψα, ισραηλινές τουριστικές επιχειρήσεις κάνουν χρυσές δουλειές στην ελληνική επικράτεια, όπως στην Αθήνα, όπου τη θέση των καταλήψεων που προσέφεραν καταφύγιο στους κατατρεγμένους, έχουν πάρει πολυτελή καταλύματα για τουρίστες. Είναι μια άλλη μορφή επικοισμού και αποικιοκρατίας, στην οποία οι ισραηλινοί επιχειρηματίες είναι μαθημένοι. Σαν μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, σαμποτάραμε την παροχή νερού σε ένα από αυτά τα αποικιοκρατικά ξενοδοχεία στα Εξάρχεια (Zoia) κόβοντας την παροχή και τσιμεντώντας το ρολόι. Η ισραηλινή επενδυτική ακινήτων Zoia διαχειρίζεται τουλάχιστον 19 κτίρια στην Αθήνα. Ο Sagi Rubin, διοικητικό στέλεχος της επιχείρησης πλασσάρει την επένδυση σαν μία από τις μεγαλύτερες στην ελληνική αγορά.

Το Ισραήλ, στα πλαίσια του γενοκτονικού πολέμου που εξαπολύει στη Λωρίδα της Γάζας ελέγχει τη ροή του νερού. Είναι προφανές πώς αυτός ο έλεγχος συνιστά απόλυτη εξουσία πάνω στη ζωή και το θάνατο των Παλαιστίνιων σε αυτό το κομμάτι γης. Εκτός της ροής μπορεί να ελέγχει και την ποιότητα του νερού, που είναι μολυσμένο. Οι πηγές του πόσιμου νερού στη Γάζα ήταν και πριν το νέο ξέσπασμα της γενοκτονίας ήδη περιορισμένες. Γεωτρήσεις από γειτονικά κράτη, όπως το Ισραήλ έχουν σχεδόν στραγγίξει τον υδροφόρο ορίζοντα. Μετά τις 7 Οκτώβρη το Ισραήλ έκοψε τη παροχή νερού και ηλεκτρικού που ελέγχει. Μέσα στους 5 μήνες της γενοκτονίας το Ισραήλ έχει ισοπεδώσει όλες τις υποδομές απαραίτητες για την επιβίωση. Τώρα κάθε μέρα, εκτός από τις βόμβες και τις σφαίρες, σκοτώνουν και η πείνα και η δίψα. Πρόκειται για ένα σαδιστικό βασανιστικό όπλο που φέρνει αργό θάνατο. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν πεθάνει από αφυδάτωση και πείνα, σύμφωνα με τις Παλαιστινιακές αρχές στον Βορρά της Γάζας τις τελευταίες μέρες.

Για αυτό το έγκλημα σίγουρα δεν αρκεί να διψάσουν μερικοί τουρίστες ή να μείνουν άπλυτοι για μερικές μέρες.

Αυτό το έγκλημα ζητά ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Να σαμποτάρουμε τη κερδοφορία του ισραηλινού κεφαλαίου παντού

Να μπλοκάρουμε την ισραηλινο-ελληνική συμμαχία

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Για όποια/ον/ο προτίθεται να αναλάβει δράση σε αυτήν την κατεύθυνση, ανάμεσα σε πάμπολλους στόχους βρίσκονται και τα εξής ισραηλινών συμφερόντων τουριστικά καταλύματα της Zoia: Μετσόβου 25, Ασκληπιού 102, Σαρανταπήχου και Κοσμά Μελωδού και γραφεία στην Ομήρου 18.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter