Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αρνούνται δύο μάρτυρες να καταθέσουν – Πολιτική σπέκουλα από Μαρκόπουλο

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αρνούνται δύο μάρτυρες να καταθέσουν – Πολιτική σπέκουλα από Μαρκόπουλο

Με επιστολή τους στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, οι μάρτυρες, Αθανάσιος Βούρδας (διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017) και Χρήστος Διονέλης (αντιπρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017, διευθύνων σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2017-2019), γνωστοποίησαν πως αρνούνται να καταθέσουν διότι εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη μετά το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717.

Το νομικό επιχείρημα των δύο υπό κλήση μαρτύρων είναι πως ενδέχεται να αυτοενοχοποιηθούν δια των καταθέσεων τους, με την Επιτροπή να αποφασίζει να τους ξανακαλέσει. Ωστόσο, επί της ουσίας η συμπολίτευση έδωσε διέξοδο στους κ.κ. Βούρδα και Διονέλη να αποστείλουν υπόμνημα την ώρα που ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, επέμενε πως το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Επιπλέον, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως οι μάρτυρες μπορούν να μην απαντήσουν τις ερωτήσεις που αφορούν τη σύμβαση 717, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, -ο οποίος χαρακτήρισε προσφάτως «γουρλίδικη» την Εξεταστική- να βρίσκει ευκαιρία για πολιτική σπέκουλα.

«Απομονώνετε την 717 από το δυστύχημα» είπε, εννοώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση μετατοπίζεται ως προς τη σύνδεση της διαβόητης σύμβασης με τη σιδηροδρομική τραγωδία. Επ΄ αυτού, ο κ. Κόκκαλης αντέτεινε πως δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο κ. Μαρκόπουλος τη στιγμή που ο ίδιος επιμένει ότι οι μάρτυρες πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν και να μην αρκεστεί η Επιτροπή στην αποστολή υπομνήματος.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter