Εξηγήσεις και υποσχέσεις Μητσοτάκη σε Μακρόν για τήρηση της πολιτικής «κλειστών συνόρων»

Εξηγήσεις και υποσχέσεις Μητσοτάκη σε Μακρόν για τήρηση της πολιτικής «κλειστών συνόρων»

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην κυβέρνηση με το φιάσκο των σχεδίων για τη νομιμοποίηση 300.000 μεταναστών που μετά τις αντιδράσεις της ακροδεξιάς ανακλήθηκε άρον-άρον, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί ακόμη και τις διεθνείς επαφές του ως πρωθυπουργός για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου ως… δέσμευση του πρωθυπουργού στον Εμανουέλ Μακρόν, στη συνάντηση των δύο ανδρών στη Μάλτα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της MED9.

Με ένα ακόμη γενικόλογο δελτίο Τύπου και με την παροχή ελάχιστων πληροφοριών για το τι συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Γάλλο πρόεδρο, το πρωθυπουργικό γραφείο επιχειρεί να σηκώσει ψηλά το θέμα του μεταναστευτικού, την ώρα που ακόμη πασχίζει να αδειάσει τον υπουργό Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος αποκάλυψε τους σχεδιασμούς του Μαξίμου για την εύρεση εργατικών χεριών, με την επιτάχυνση των διαδικασιών νομιμοποίησης 300.000 μεταναστών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «χρειάζεται συνεργασία κρατών-μελών προκειμένου να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις και τα δίκτυα των διακινητών να αποθαρρύνονται από το να βάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε βάρκες και να ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι», ενώ υπογραμμίζεται πως «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μεταναστευτικό και στη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης». Φυσικά δεν παραλείπεται αναφορά στην Πολιτική Προστασία, με συζητήσεις για συνεργασία στον τομέα της πρόβλεψης καιρικών φαινομένων, αλλά και στη γαλλική βοήθεια κατά την κατάσβεση των θερινών πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε την ατζέντα Μητσοτάκη για τη Μάλτα.

«Ο Πρωθυπουργός θα τονίσει εκ νέου την ανάγκη να στηριχθούν οι χώρες πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία κατά την οποία αυξάνονται οι ροές. Η χώρα μας θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της στο μεταναστευτικό με έμφαση στη φύλαξη των συνόρων της, την επέκταση του φράχτη του Έβρου αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Άλλωστε, αυτή είναι η πολιτική που έχει οδηγήσει στο να έχουμε, παρά την αυξητική τάση των ροών, μικρότερες συνέπειες σε σχέση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου» ήταν η περιγραφή Μαρινάκη, εκφράζοντας όλο και περισσότερο τα πίσω βήματα του Μαξίμου μπροστά σε μία νέα κρίση μετανάστευσης, αποδυναμώνοντας όλο και περισσότερο τα ξενοφοβικά αφηγήματα που ακόμα πασχίζουν οι γαλάζιοι να κρατήσουν ζωντανά.

«Έμφαση, ωστόσο, πρέπει να δοθεί στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, στη συνεργασία με τρίτες χώρες για τις επιστροφές, στην πάταξη των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Ιουνίου» ανέφερε ακόμα ο Π. Μαρινάκης.

Διαβάστε σχετικά: Νέο κυβερνητικό αλαλούμ: Πισωγύρισμα για τη νομιμοποίηση μεταναστών υπό τον φόβο της ακροδεξιάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter