Ευαγγελισμός: Μητέρα χάρισε για δεύτερη φορά ζωή στον γιο της – Έδωσε νεφρό στο παιδί της

Ευαγγελισμός: Μητέρα χάρισε για δεύτερη φορά ζωή στον γιο της – Έδωσε νεφρό στο παιδί της

Συγκινητικές στιγμές στον Ευαγγελισμό με μια μητέρα να χαρίζει τη ζωή στον γιο της δωρίζοντας του νεφρό της. Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, την προηγούμενη εβδομάδα (9/11) μια 64χρονη γυναίκα από τον Βόλο δώρισε το ένα της νεφρό στον 44χρονο γιο της.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μεταμόσχευση σε νεφροπαθή, προερχόμενο από την περιοχή της Μαγνησίας, στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου. Δότρια και λήπτης ευχαριστούν θερμά το ιατρικό προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά το διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Τάσο Γρηγορόπουλο, το διευθυντή-συντονιστή Α’ Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων κ. Βασίλη Βουγά και όλο το επιτελείο τους.

«Ευχαριστούμε επίσης, το διευθυντή νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Δημήτρη Πιστόλα, για την άμεση προτεραιότητα που έδωσαν και έτσι έγινε η μεταμόσχευση από τον ζώντα δότη, τον εξαίρετο δρα Γιάννη Λουκόπουλο, χειρουργό μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Guy’s Hospital στο Λονδίνο, που παρευρέθηκε σε όλη την διαδικασία της αφαίρεσης του μοσχεύματος από τη δότρια και της τοποθέτησής του στον λήπτη, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε, με την πείρα του τόσα χρόνια στις μεταμοσχεύσεις, δουλεύοντας στον τομέα των ρομποτικών νεφρεκτομών, και έτσι με όλο το team του κ. Βουγά έφεραν εις πέρας, τη διαδικασία και ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης», ανέφερε στην ανακοίνωσή του και συνέχισε:

«Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους έμπειρους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την αφοσίωσή τους στους ασθενείς μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter