Ευάγγελος Αντώναρος: Υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – «Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει»

Ευάγγελος Αντώναρος: Υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – «Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πολιτική δύναμη που έχει ασκήσει με υπευθυνότητα κυβερνητικά καθήκοντα και ασκεί τώρα, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, αυστηρή αλλά απόλυτα τεκμηριωμένη κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πρέπει να αποδοκιμαστεί στην κάλπη» τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος, δηλώνοντας πως έκανε αίτηση μέσω του iSYRIZA για να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου, που θα συγκροτήσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει, ξέρουμε πως πρέπει να αλλάξει. Και στην Ελλάδα. Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτό καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να ενισχύσουν την κοινή μας προσπάθεια» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε σχετικά: Στις 14 Απριλίου οι εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Η διαδικασία και οι ποσοστώσεις

Ολόκληρη η δήλωση του Βαγγέλη Αντώναρου

«Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι διαφορετικές. Δεν θα κρίνουν απλώς ποια πρόσωπα θα εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή.

Η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ευρώπη.

Οι πολίτες από το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβώνα, από το Δουβλίνο μέχρι την Αθήνα -όλοι εμείς- θα καθορίσουμε το μέλλον μας. Με την ψήφο μας. Που πρέπει να είναι μαζική, στοχευμένη, ουσιαστική.

Διανύουμε μια περίοδο μεγάλης αμφισβήτησης για τους θεσμούς. Οι παρεκκλίσεις από το κράτος δικαίου, δυστυχώς και στη χώρα μας, γίνονται όλο και πιο συχνές. Οι πιέσεις στους Ευρωπαίους πολίτες από τις νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές πολλών κυβερνήσεων γιγαντώνονται.

Το κοινωνικό κράτος αποδυναμώνεται. Η φτώχεια απλώνεται παντού. Η αβεβαιότητα για το μέλλον, με πολέμους στην καρδιά της Ευρώπης και στο κατώφλι της, μεγαλώνει. Αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, δυνάμεις εχθρικές προς τις αξίες και τις αρχές της ενωμένης Ευρώπης, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την αβεβαιότητα των λαών κερδίζοντας έδαφος.

Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να αντιτάξουμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σε αυτό τον ολισθηρό κατήφορο. Να χαράξουμε έναν δρόμο πού θα μείνει αταλάντευτα πιστός στις αρχές της Δημοκρατίας και της προόδου.

Που θα ενδυναμώσει την κοινωνική στήριξη όσων έχουν ανάγκη και όχι μόνο. Που θα εξασφαλίζει προοπτική ευημερίας και σιγουριάς στους πολλούς και όχι αποκλειστικά σε λίγους εκλεκτούς των συστημάτων εξουσίας. Από αυτή την κοινή προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να είμαι παρών. Με όλες μου τις δυνάμεις, με την τεράστια πείρα μου, με τη διάθεση προσφοράς που διαθέτω. Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και θέτω φυσικά τον εαυτό μου στην κρίση όλων. Ήδη ολοκλήρωσα την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πολιτική δύναμη που έχει ασκήσει με υπευθυνότητα κυβερνητικά καθήκοντα και ασκεί τώρα, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, αυστηρή αλλά απόλυτα τεκμηριωμένη κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πρέπει να αποδοκιμαστεί στην κάλπη.

Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει, ξέρουμε πώς πρέπει να αλλάξει. Και στην Ελλάδα. Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό καλώ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες να ενισχύσουν την κοινή μας προσπάθεια.

Για να πάει η κοινωνία μπροστά. Για να κάνουμε την Ελλάδα ξανά υπολογίσιμη δύναμη. Για να έχουμε δυνατή παρουσία και αποφασιστικό λόγο στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη εναντίον Μενδώνη: «Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά» η ποσόστωση στην ελληνική μουσική

Απογευματινά χειρουργεία: Δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες – Τι είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης

Τέμπη: Αμήχανος Μαρινάκης μετά τις ευρωπαϊκές καταγγελίες για παρακώλυση της Δικαιοσύνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter