Κεφαλογιάννη εναντίον Μενδώνη: «Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά» η ποσόστωση στην ελληνική μουσική

Κεφαλογιάννη εναντίον Μενδώνη: «Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά» η ποσόστωση στην ελληνική μουσική
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δριμεία κριτική στη Λίνα Μενδώνη και το νομοσχέδιο για την ποσόστωση στην ελληνική μουσική, άσκησε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη».

Συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ποσόστωση στην ελληνική μουσική, ότι «τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά. Πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «κανείς στον χώρο του τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δημιουργούς και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά», συνέχισε. «Πρέπει να στηριχθεί το ελληνικό ρεπερτόριο», είπε συμπληρώνοντας πως τέτοιου είδους νομοθετήματα πρέπει να είναι προϊόντα διαβούλευσης.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Αμήχανος Μαρινάκης μετά τις ευρωπαϊκές καταγγελίες για παρακώλυση της Δικαιοσύνης

Απογευματινά χειρουργεία: Δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες – Τι είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης

Κασσελάκης: Μπλοκάρουν την Ευρωπαία Εισαγγελέα να διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών, είναι ντροπή για το κράτος μας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter