Ευθύμης Καραδήμας: «Είναι γενναία κίνηση αυτή η συναυλία»

Ευθύμης Καραδήμας: «Είναι γενναία κίνηση αυτή η συναυλία»
«Λυπούμαστε πολύ που τα πράγματα ήρθαν έτσι και δεν θα δούμε αγαπημένους φίλους και φίλες που δεν έχουν προλάβει ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν», τονίζει ο Ευθύμης Καραδήμας (στο κέντρο)

Η συναυλία των Nightfall, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 είναι το πρώτο metal ραντεβού σε κλειστό χώρο μετά από πολύ καιρό και ο ιδρυτής του συγκροτήματος εξηγεί γιατί είναι «ένα πρώτο γενναίο βήμα για να επιστρέψουμε στις μέρες προ πανδημίας»

Κυριακή 17 Ιουνίου 2011. Είναι λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα και οι Nightfall κατεβαίνουν από τη μεγάλη σκηνή του Sonisphere εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των πρώτων εκατοντάδων θαρραλέων φανς που είχαν κατηφορίσει από νωρίς στο Terra Vibe αψηφώντας τον καυτό ήλιο. Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα συγκρότημα με έτσι κι αλλιώς περιορισμένες ζωντανές εμφανίσεις (την εξήγηση την έδωσε ο ίδιος ο Ευθύμης Καραδήμας με συνέντευξή του στο Documento), εκείνη την ημέρα δεν περνούσε από το μυαλό κανενός ότι η συγκεκριμένη εμφάνισή τους θα ήταν και η τελευταία… Ίσως ούτε καν από το μυαλό του ίδιου του Ευθύμη, ο οποίος δέκα και κάτι χρόνια μετά, με νέους συνοδοιπόρους και ένα εξαιρετικό νέο άλμπουμ στα ράφια και τις ψηφιακές πλατφόρμες («At Night We Prey»), μετρά αντίστροφα (και) για τη συναυλιακή επανεκκίνηση των Nightfall.  

Το στοίχημα είναι μεγάλο καθώς το συγκρότημα καλείται να αποδείξει ότι έχει σφυγμό μέσα από μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σε μια χρονική συγκυρία που μόνο ιδανική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μέχρι τώρα οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί ζωντανά στη χώρα μας εν μέσω πανδημίας εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες πραγματοποιώντας συναυλίες με καθήμενους σε ανοιχτούς χώρους, με μοναδικό μέτρο τη χρήση μάσκας. Η συναυλία των Nightfall, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Gagarin 205, θα είναι η πρώτη metal συναυλία σε κλειστό χώρο μετά από πολύ καιρό και θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από κορονοϊό, με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού. Όπερ σημαίνει ότι με βάση τα ισχύοντα μέτρα η πληρότητα του χώρου μπορεί να είναι στο 100%. Βέβαια μια metal συναυλία δεν είναι θεατρική παράσταση ή κινηματογραφική προβολή όπου οι έννοιες headbanging, mosh pit και crowdsurfing δεν περιλαμβάνονται… στα προαπαιτούμενα και ως εκ τούτου τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά και το Documento επικοινώνησε με τον Ευθύμη Καραδήμα αναζητώντας τις απαντήσεις. 

 Είναι διατεθειμένος ο κόσμος που περιμένει πώς και πώς να ξαναζήσει την ατμόσφαιρα μιας τέτοιας συναυλίας να βάλει… νερό στο κρασί του ή – για να είμαστε πιο ακριβείς – να βάλει… μάσκα στο πρόσωπό του;  

Μάσκα στο πρόσωπο δεν θα χρειαστεί στο Gagarin, γιατί η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες. Η συναυλία του Σαββάτου είναι ένα πρώτο γενναίο βήμα, να επιστρέψουμε στις μέρες προ πανδημίας. Λυπούμαστε πολύ που τα πράγματα ήρθαν έτσι και δεν θα δούμε αγαπημένους φίλους και φίλες που δεν έχουν προλάβει ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. 

Εκτιμάς ότι η έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες θα αποτελέσει αιτία για να κάνουν δεύτερες σκέψεις όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά διστάζουν να κατηφορίσουν στο Gagarin;  

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Μεταξύ των εμβολιασμένων υπάρχουν αρκετοί και αρκετές που φοβούνται να βγουν ακόμα και από τον ιδιωτικό τους χώρο. Και είναι άδικο, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η άνοδος των κρουσμάτων προέρχεται κυρίως από ανεμβολίαστους. Είναι κρίμα κάποιος που πήρε το «ρίσκο» να εμβολιαστεί για να πάρει τη ζωή του πίσω, να μη μπορεί να το κάνει. Γι’ αυτό λέω, είναι μια γενναία κίνηση αυτή η συναυλία. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, αλλά οι φοβίες θέλουν προσωπική θέληση για να νικηθούν. Εσύ θα νικήσεις τις δικές σου; Αυτή είναι η ερώτηση, και η απάντηση μόνο μια: NAI! Κατά τα άλλα, εμβολιασμένοι και μη, είμαστε όλοι αδέλφια. 

Πέρασε από το μυαλό του συγκροτήματος να μεταφέρει τη συναυλία για αργότερα, όπως έγινε και με την ευρωπαϊκή περιοδεία που έχει προγραμματιστεί ως support στους Draconian;  

Τα πάντα περνάνε από το μυαλό μας. Προσπαθούμε να μείνουμε ψύχραιμοι όμως. Η επιστήμη γιατρεύει το σώμα και η τέχνη το νου. Κατά κάποιο τρόπο, είμαστε και εμείς οι καλλιτέχνες «υποχρεωμένοι» να βοηθήσουμε να ξεκολλήσει η ζωή από τη λάσπη που έχει κολλήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να σπρώξουμε παρέα, να πάρει μπρος η κατάσταση. Για το καλό όλων μας. 

 Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Gagarin θα περάσουν μπροστά στα μάτια και τα αυτιά μας 30 χρόνια ιστορίας μιας από τις σημαντικότερες και επιδραστικότερες μπάντες που έβγαλε η ελληνική death/black σκηνή, με τους Ευθύμη Καραδήμα (φωνητικά), Μιχάλη Γαλιάτσο (κιθάρες), Κώστα Κυριακόπουλο (κιθάρες), Φώτη Bernardo (ντραμς) και Βασιλική Μπιζά (μπάσο) να δίνουν το έναυσμα για ένα εορταστικό live. Το οπτικοακουστικό σόου θα εμπλουτιστεί και με την παρουσία των αδελφών Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή που έκαναν τα γυναικεία φωνητικά στο «At Night We Prey». Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Project Renegade, ενώ special guests της βραδιάς θα είναι οι πολύπειροι On Thorns I Lay. 

 INFO 

Σημεία Προπώλησης 

www.highpriority.gr 

www.ticketmaster.gr 

Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111 

Δίκτυο καταστημάτων Public 

* Για αγορές μέσω internet, call center και Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου 

Φυσικό σημείο προπώλησης 

Metal Era 

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα 

 

Follow Nightfall 

http://www.nightfallofficial.com 

https://www.facebook.com/nightfallbandofficial 

https://nightfall-cult.bandcamp.com 

https://nightfallofficial.bandcamp.com 

https://www.instagram.com/nightfallband 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter