Και το Γαλλικό Πρακτορείο στον έλεγχο των fake news στην Ελλάδα

Και το Γαλλικό Πρακτορείο στον έλεγχο των fake news στην Ελλάδα

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναλαμβάνει τα ηνία στο Facebook για τον έλεγχο των fake news στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η απόφαση έρχεται μετά τις ισχυρές αντιδράσεις που είχαν προκληθεί όλο αυτό το διάστημα από τον αμφιλεγόμενο έλεγχο στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια παραπάνω ένδειξη της αποτυχίας των Εllinika Hoaxes, να παρέχουν έλεγχο αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης. Αντ’ αυτού, η υπηρεσία έχει εδώ και πολύ καιρό μετατραπεί σε αστυνομία του διαδικτύου. Την ανακοίνωση έκανε η Sophie Eyears, υπεύθυνη Ανάπτυξης Στρατηγικών Συνεργατών στο Facebook.

Την ίδια στιγμή, το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελλάδα, Chantal Valery, η οποία ξεκαθάρισε ότι το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) δεν θα έχει καμία συνεργασία με τα ellinika hoaxes.

Συγκεκριμένα, η κ. Valery, τόνισε ότι «και οι δύο (AFP και ellinika hoaxes) συνεργαζόμαστε με το Facebook, όμως δεν συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι μεταξύ μας». Απαντώντας στο αν έχει υπάρξει κάποια συνεννόηση μεταξύ των δυο fact checkers έστω και για το ποια θέματα θα εξετάζει ο καθένας για την εγκυρότητά τους, η Chantal Valery εξηγεί ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία. «Εμείς θα διαλέγουμε ό,τι θέλουμε, και εκείνοι θα διαλέγουν ό,τι θέλουν. Δεν δουλεύουμε μαζί καθόλου». «Είμαστε τελείως ανεξάρτητοι», σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο koutipandoras.gr

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter