Φίμωση και χειροπέδες στον Tύπο

Φίμωση και χειροπέδες στον Tύπο

Πρωτοφανείς διώξεις και βιομηχανία αγωγών κατά όσων ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία και κριτική στην κυβέρνηση.

Εμβρόντητοι είναι οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας αλλά και οι ευρωπαϊκές και διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων να παρατηρούν το μοναδικό φαινόμενο, να διώκονται δημοσιογράφοι που συνέβαλαν με τον τρόπο του ο καθένας στη διαλεύκανση ενός τεράστιου οικονομικού σκανδάλου που μαζί με πολλά άλλα παρόμοια οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Οι τελευταίες διώξεις κατά δημοσιογράφων, ήρθαν ως απόρροια της προειλημμένης απόφασης Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. να στήσουν ειδικό δικαστήριο. Τα παραπάνω επισφράγισε η απόφαση της ανακρίτριας να καλέσει ως υπόπτους για βαριά κακουργήματα τρεις δημοσιογράφους που ανήκαν σε εκείνους που διερεύνησαν το σκάνδαλο #Novartis.

Αποτέλεσμα των διώξεων του τύπου είναι ο υποβιβασμός της Ελλάδας άλλωστε στην 70η θέση παγκοσμίως όσον αφορά στην ελευθερία του τύπου, 5 θέσεις πιο χαμηλά από την περσινή κατάταξη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάλλον ξεχνάει το τι λέει το σύνταγμά μας στο Άρθρο 14 τα σχετικά με την Ελευθερία του Τύπου:

1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.
2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται, κατά το πως λέει ο ΛΑΟΣ μας , το μήλο θα πέσει κάτω απ την μηλιά: θυμόμαστε ότι και ο πατέρας του κ. Μητσοτάκη φυλάκισε τον Σεπτέμβριο του 1991, επτά εκδότες και διευθυντές εφημερίδων γιατί υπερασπίστηκαν την ελευθερία του τύπου και οι οποίοι πέρασαν την πύλη του Κορυδαλλού.

Μάλλον στρέφεται εναντίον των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων που ασκούν αντιπολίτευση και με μοχλό τις δικαστικές διώξεις, ώστε να εξασφαλίσει την ασυδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Η υπεράσπιση της ελευθερίας του τύπου είναι ζήτημα #Δημοκρατίας

#με_τον_Βαξεβάνη

Ο Μενέλαος Μαλτέζος, είναι  οικονομολόγος, μέλος γραμματείας τμήματος οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter