Φωτιές στη Γορτυνία – Πρόεδρος κοινότητας Πυρρή: «Ένα πυροσβεστικό γ@@ώ την κοινωνία μου, πολεμάμε μόνοι μας»

Φωτιές στη Γορτυνία – Πρόεδρος κοινότητας Πυρρή: «Ένα πυροσβεστικό γ@@ώ την κοινωνία μου, πολεμάμε μόνοι μας»

Αγανάκτηση νιώθουν οι κάτοικοι, εκτός από την Εύβοια, και στην Πελοπόννησο καθώς δίνουν τη δική τους μάχη με τις πύρινες «γλώσσες» για να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος της κοινότητας Πυρρή στην Αρκαδία ο οποίος σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook, ο οποίος ουρλιάζει: «ένα πυροσβεστικό γ@@ώ την κοινωνία μου γ@@ώ, πολεμάμε μόνοι μας».

Τη στιγμή που είχε δοθεί εντολή εκκένωσης ο κοινοτάρχης περιγράφει τι συμβαίνει στο χωριό του: «Είναι άδικο οι κόποι των ανθρώπων να πάνε έτσι. Ελάτε να σώσουμε το χωριό, μπορούμε. Δεν είναι θέμα χρόνου, δεν έχουμε νερό. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω. Δεν μπορώ άλλο, δεν γίνεται να πάμε έτσι. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο, σπίτια καήκαν στις άκρες του χωριού, τουλάχιστον να σώσουμε τα υπόλοιπα. Περιμένω, περιμένω την ανταπόκρισή σας, τη βοήθειά σας».

Ακόμα ακούγεται να λέει: «Να φύγουν τα γυναικόπαιδα εντάξει, τους υπόλοιπους δεν τους αφήνουν να γυρίσουν. Λάθος, τι εκκένωση; Να μείνουμε εδώ να πολεμήσουμε. Μόνοι, ανήμποροι, μας έφαγε η εκκένωση. Εντολή, ποια εντολή; Γ##ώ τον συντονισμό. Εκκένωση ποια εκκένωση, να το αφήσουμε στο έλεος το χωριό και ό,τι κάτσει; Όχι, θα το πολεμήσουμε και θα το σώσουμε. Ελάτε να το σώσουμε!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter