Φρίκη χωρίς τέλος στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 19 νεκροί και 105 τραυματίες από τον ρωσικό βομβαρδισμό

Φρίκη χωρίς τέλος στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 19 νεκροί και 105 τραυματίες από τον ρωσικό βομβαρδισμό

Νέα ακόμα πιο σκληρή και αιματηρή τροπή παίρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς η ουκρανική πλευρά ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 105 ακόμα τραυματίστηκαν από τον μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό τη Δευτέρα εναντίον πόλεων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων το Κίεβο. Όλα αυτά ενώ το πρωί της Τρίτης ήχησαν ξανά οι σειρήνες σε όλη την Ουκρανία σημαίνοντας συναγερμό για πυραυλικές επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα – Ανησυχία για τη νέα τροπή των συγκρούσεων

Σύμφωνα με το Κίεβο, δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν από τον μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό χθες Δευτέρα εναντίον πόλεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. «Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν», επεσήμανε στο Telegram η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.

Προηγούμενος απολογισμός που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ έκανε λόγο για 14 νεκρούς από αυτόν τον πρωτόγνωρου εύρους βομβαρδισμό εδώ και πολλούς μήνες εναντίον πολλών ουκρανικών πόλεων, ανάμεσά τους και το Κίεβο. Περισσότερες από 300 περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα, καθώς από τον χθεσινό βομβαρδισμό επλήγησαν σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Σήμερα το πρωί νέα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν εναντίον της πόλης Ζαπορίζια, που είναι στόχος βομβαρδισμών εδώ και εβδομάδες. Δώδεκα πύραυλοι S-300 έπληξαν «πολιτικές» υποδομές, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου, επεσήμανε η υπηρεσία. Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ επεσήμανε ότι ένδεκα σημαντικές υποδομές υπέστησαν ζημιές σε οκτώ επαρχίες.

Εξάλλου χθες η Ουκρανία ανέστειλε τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ευρώπη λόγω των πληγμάτων αυτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter