«Φρούριο» η αίθουσα Γερουσίας για την… παρέλαση στην Επιτροπή Θεσμών – Απαγόρευσαν σε φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους

«Φρούριο» η αίθουσα Γερουσίας για την… παρέλαση στην Επιτροπή Θεσμών – Απαγόρευσαν σε φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους

Απλησίαστη είναι για δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ η αίθουσα της Γερουσίας, όπου διεξάγεται η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση των τριών πρώην αλλά και του νυν διοικητή της ΕΥΠ, του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου, της αρμόδιας εισαγγελέα για την ΕΥΠ και του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Ο διάδρομος έξω από τη Γερουσία φρουρείται από τουλάχιστον έξι μέλη της φρουράς της Βουλής, τα οποία δεν επιτρέπουν καν σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν την αίθουσα.

Μάλιστα, δεν επετράπη στους φωτογράφους των τεσσάρων πρακτορείων (ΑΠΕ, Eurokinissi, SOOC και In Time) να εισέλθουν στην αίθουσα για να τραβήξουν τις καθιερωμένες φωτογραφίες, κάτι που επετράπη στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που είχε κληθεί ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φωτορεπόρτερ και ιδιοκτήτη του SOOC Μενέλαου Μυρίλλα στο documentonews.gr, η φρουρά ενημέρωσε πως η πρωτοφανής απαγόρευση αποτελεί εντολή του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιου Μπούρα, γεγονός που -κατά τον M. Μυρίλλα- σημαίνει πως το συγκεκριμένο ζήτημα «είχε συζητηθεί από πριν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter