Φρουζής: Νέο «χαστούκι» από τη Δικαιοσύνη – Καταδικάστηκε για τους σάκους με το 1 εκατ. ευρώ

Φρουζής: Νέο «χαστούκι» από τη Δικαιοσύνη – Καταδικάστηκε για τους σάκους με το 1 εκατ. ευρώ

Kαταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, για την υπόθεση των σάκων με το 1 εκατ. μετρητά που παρέδωσε σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, γεγονός που είχε αναδείξει πρώτο το Documento

O πρώην Mr Novartis παρέδιδε σε έμπιστους συγγενείς της συντρόφου του για φύλαξη τρία σακίδια με 1 εκατομμύριο ευρώ!

Με την εξήγηση ότι το ζεύγος Φρουζή – Αννας Χατζηιωάννου θα ταξίδευε για προγραμματισμένο ραντεβού στην Κύπρο, η σύντροφος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas ζητούσε από τα ξαδέρφια της του γνωστού καταστήματος Yoleni’s στο Κολωνάκι να φυλάξουν στο χρηματοκιβώτιό τους… 1 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Καυστική ανάρτηση Κύρτσου: Ο Άδωνης Γεωργιάδης στο Υγείας μας θυμίζει τη Novartis

Και μετέφερε σε σακίδια –σε περίοδο μάλιστα capital controls– το υπέρογκο αυτό ποσό, η προέλευση του οποίου είναι πλέον αντικείμενο έρευνας, μεταξύ άλλων, των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς (αν δηλαδή συνδέεται με το σκάνδαλο Novartis και πώς).

Όπως αναφέρει το news247.gr, πρόκειται για ένα σκέλος της έρευνας που αφορούσε στους τρεις σάκους που φέρονται να δόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους εστιατορίου, μεσούσης της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis, προκειμένου να τους φυλάξουν για τέσσερις ηµέρες, μέχρι δηλαδή ο Κ. Φρουζής και η σύντροφος του επιστρέψουν από επαγγελµατικό ταξίδι στην Κύπρο.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2017, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου κατήγγειλαν ληστεία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κ. Φρουζή και αν και οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως το ποσό ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ, κατά τους μηνυτές, η χωρητικότητα τους δεν ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με το news247.gr, με βάση τα όσα κατατέθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δέχθηκαν απειλές από τρίτα πρόσωπα, τα οποία τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Αν δεν βρείτε το 1.000.000€ θα σας κάνω κακό με δημοσιεύματα στην εταιρεία σας». Οι οχλήσεις μάλιστα, φαίνεται πως συνεχίστηκαν μέχρι και το καλοκαίρι όπου τους διαμηνύθηκε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει πάρει το 1 εκατομμύριο ευρώ, το έχεις χρεωθεί εσύ. Και άφησε να εννοηθεί για κακές συνέπειες».

Λόγω των προαναφερθέντων επαφών, το 2017 κατατέθηκε μήνυση παραπέμποντας τον Κ. Φρουζή στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενο για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε κλοπή, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν προσφύγει και ενώπιον των αστικών δικαστηρίων. Πρόσφατα το Τριμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επέβαλε στον κατηγορούμενο και στη σύντροφο του την ίδια ποινή φυλάκισης, ενώ τους χορηγήθηκε αναστολή επί τριετία.

Το αδίκημα που τελικά τους αποδόθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνης είναι από της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της εκβίασης. Το δικαστήριο πάντως, δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, με την οποία προτάθηκε η απαλλαγή του Κ. Φρουζη και των συγκατηγορούμενων του, με το σκεπτικό ότι είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων, που έχασαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter