Γαλλία: Αποσύρεται η καταγγελία για τις ισλαμοφοβικές δηλώσεις του Μισέλ Ουελμπέκ

Γαλλία: Αποσύρεται η καταγγελία για τις ισλαμοφοβικές δηλώσεις του Μισέλ Ουελμπέκ

Σύμφωνα με το RFI, ο ιμάμης του Μεγάλου Τζαμιού του Παρισιού επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι αποφάσισε να αποσύρει την καταγγελία του κατά του Μισέλ Ουελμπέκ για τα «βίαια σχόλια» που έκανε κατά των μουσουλμάνων σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ακροδεξιό έντυπο «Front populaire» τον Νοέμβριο.

Ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας στη συνέντευξή του με τον φιλόσοφο Μισέλ Ονφρέ παρουσίασε τους μουσουλμάνους σαν απειλή για την ασφάλεια των μη μουσουλμάνων Γάλλων. Ο Γάλλος συγγραφέας δήλωσε ότι η επιθυμία του γηγενούς γαλλικού πληθυσμού δεν είναι να αφομοιωθούν οι μουσουλμάνοι, αλλά να σταματήσουν να τους ληστεύουν και να τους επιτίθενται. Είπε επίσης ότι η άλλη λύση είναι να φύγουν από τη χώρα. Προέβλεψε επίσης ένα μελλοντικό «αντίστροφο Μπατακλάν» κατά των μουσουλμάνων, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συναυλιών του Παρισιού.

Οι δηλώσεις του Ουελμπέκ, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις του περί μουσουλμάνων, οδήγησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας τον ιμάμη Σεμς-Εντίν Χαφίζ να τις σχολιάσει με ανακοίνωση στην οποία τις χαρακτήρισε απαράδεκτες καθώς αποσκοπούν στην υποκίνηση διακρίσεων και δράσεων.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ουελμπέκ αναγνώρισε ότι κάποιες παράγραφοι είναι αμφίσημες και έστειλε τις παρατηρήσεις του τροποποιημένες στην εφημερίδα «Le Figaro», σημειώνοντας ότι οι Γάλλοι ζητούν, ακόμη και απαιτούν, να απελαθούν οι αλλοδαποί εγκληματίες και να γίνει αυστηρότερη η δικαιοσύνη απέναντι στους μικροεγκληματίες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεμένων Γαλλίας Μοχάμεντ Μουσάουι επιμένει να προχωρήσει σε νομική διαδικασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter