Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Γαλλία: Έγγραφα για την οικογένεια Φιγιόν στην Γερουσία

Η γαλλική αστυνομία συγκεντρώνει έγγραφα στη Γερουσία που συνδέονται με δυο από τα παιδιά του υποψηφίου της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν έπειτα από τις κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του.

Οι τελευταίοι φέρονται να έχουν πληρωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη θέσεων απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκαν ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα κοινοβουλευτική πηγή.

Οι ερευνητές εξετάζουν το είδος της εργασίας που πραγματοποίησαν η Μαρί και ο Σαρλ Φιγιόν για λογαριασμό του πατέρα τους την εποχή που εκείνος ήταν γερουσιαστής, από το 2005 ως το 2007, κατά την οποία κατηγορούνται ότι πληρώθηκαν και οι δυο μαζί σχεδόν 84.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής πραγματοποιήθηκε ήδη έφοδος αστυνομικών στο γραφείο του Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση με σκοπό την εύρεση στοιχείων.

Ο συντηρητικός υποψήφιος χάνει σταθερά έδαφος στις δημοσκοπήσεις μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Canard Enchaine στις 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταβάλει στη σύζυγό του Πενελόπ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εργασία την οποία ενδεχομένως να μην έκανε ποτέ.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού France Info που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι το 61% των γάλλων ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο συντηρητικός Φιγιόν θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.