Γαλλία: Έως 35.000 θάνατοι συνδέονται με την καλοκαιρινή ζέστη από το 2014

Γαλλία: Έως 35.000 θάνατοι συνδέονται με την καλοκαιρινή ζέστη από το 2014

Σοκάρει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Γαλλία εξαιτίας των συνεπειών της ζέστης, από το 2014 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας μεταξύ 30.000 και 35.000 ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτή η θνησιμότητα δεν αφορά μόνο τις περιόδους καύσωνα.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό μέρος -δηλαδή ένα τρίτο- αφορά ανθρώπους κάτω των 75 ετών», αναφέρεται στη μελέτη αυτή που δημοσιεύθηκε από την υπηρεσία δημόσιας υγείας, μια από τις πρώτες που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ της ζέστης και της θνησιμότητας στη χώρα τα τελευταία χρόνια, σε ένα πλαίσιο πιθανών συνεπειών της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Η έκθεση του γενικού πληθυσμού κατά τις θερμές ημέρες εκτός των καυσώνων… συχνά θεωρείται ότι δεν αποτελεί ζήτημα υγείας, ενώ συνδέεται εξίσου με αυξημένο κίνδυνο θανάτων», αναφέρεται στη μελέτη.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία εκτιμά ότι μεταξύ 29.612 και 34.975 θανάτων αποδίδονται από το 2014 έως το 2022 στη ζέστη του καλοκαιριού, δηλαδή τρεις φορές περισσότεροι από τους θανάτους που συνδέονται μόνο με τους καύσωνες.

Πηγή: RFI, France24

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter